Θα προχωρήσουν οι εξώσεις στη Νέα Αγορά

Θα προχωρήσουν οι εξώσεις  στη Νέα Αγορά

Θα προχωρήσουν οι εξώσεις στη Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 697 ΦΟΡΕΣ

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, με την έναρξη της νέας σεζόν, να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την εκμίσθωση των δημοτικών καταστημάτων στη Νέα Αγορά και όχι να προκαλέσουν εκφοβισμό ή για εισπρακτικούς λόγους, τονίζει ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο ίδιος, ανέφερε, καταρχήν, ότι έχουν ήδη αποσταλεί τα πρώτα έγγραφα που αφορούν την παροχή απόψεων προς τους καταστηματάρχες έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής.

Μάλιστα, προσπαθούν να δημοσιοποιήσουν όσο περισσότερο γίνεται τη διαδικασία αυτή, όχι για να προκαλέσουν εκφοβισμό, ούτε για εισπρακτικούς λόγους, όπως τους προσάπτουν έντεκα καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς που κατέθεσαν αίτηση στο ΣτΕ για επίσπευση της απόφασης, αλλά αποκλειστικά και μόνο με σκοπό, έστω και την ύστατη στιγμή, όποιος πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο να σώσει το κατάστημά του και να έρθει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δήμο, να έρθει και να το πράξει.

Από εκεί και πέρα, συνέχισε ο κ. Μουτάφης, η διαδικασία έχει δρομολογηθεί όπως προβλέπει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να περάσει η έγκριση των πρωτοκόλλων, κάτι το οποίο είναι εντελώς τυπική διαδικασία αφού είναι βέβαιο ότι θα εγκριθούν τα πρωτόκολλα και μετά από την έγκριση αυτή θα εκτελεστούν άμεσα. Και δήλωσε, στη συνέχεια, ο κ. Μουτάφης:

«Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, στόχος μας είναι η νέα τουριστική σεζόν να βρει τα καταστήματα με καινούργιους μισθωτές, σε όποια απ’ αυτά θα είναι δυνατόν και θα προλάβουμε να κάνουμε τις διαδικασίες των πλειστηριασμών αλλά, σε κάθε περίπτωση, με την πλήρη εκκαθάριση του Μνημείου της Νέας Αγοράς».

Για την αίτηση επίσπευσης των καταστηματαρχών είπε: «Είναι προφανές ότι έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να προσφύγουν ενώπιον της δικαιοσύνης και να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο πιστεύουν αυτοί ότι θα ευνοήσει τα συμφέροντά τους. Από εκεί και πέρα, το ζήτημα του αν θα επιφέρει κάτι αυτή η αίτηση που έχουν κάνει-επειδή τυχαίνει να έχω και τη νομική ιδιότητα-είμαι βέβαιος ότι δεν θα μας προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα στη διοικητική αυτή διαδικασία και, όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ως Δημοτική Αρχή, δεν μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση αποκλειστικά το οικονομικό ζήτημα. Το θέμα είναι καθαρά νομικό.

Το θέμα είναι να μπορέσουμε να έχουμε ενεργές συμβάσεις, με όρους πλέον που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου και με μία τακτοποίηση έτσι ώστε να γνωρίζουμε σε κάθε κατάστημα ποιος βρίσκεται μέσα. Αυτό το ζήτημα, λοιπόν, ανεξαρτήτως της προσφυγής των καταστηματαρχών στο ΣτΕ, πρέπει να λυθεί και είναι προφανές ότι δεν γίνεται για οικονομικούς ή ταμειακούς λόγους».

Υπενθυμίζεται ότι είναι γύρω στα 40 άτομα αυτοί που έχουν εκκρεμότητα και τα ποσά που οφείλονται στο Δήμο, συνολικά, αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτό, όμως, που τους ενδιαφέρει, τονίζει ο κ. Μουτάφης, είναι, έστω και τώρα, όποιος ενδιαφέρεται να απευθυνθεί στο ταμείο, να δει ποιες είναι οι εκκρεμείς οφειλές του και ακόμα και τώρα, έστω και κατ’ εξαίρεση-μια και η καταληκτική ημερομηνία γι’ αυτό ήταν η 31 Δεκεμβρίου 2015-να περάσει από δ.σ., να εγκριθεί η συγχώρεση του εκπροθέσμου και να του ανανεώσουν τη μίσθωση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δημοτικά ακίνητα, ήδη είναι σχεδόν έτοιμη η διαδικασία για το «Ιαλύσιο» και προσπαθούν να λύσουν κάποια πολεοδομικά ζητήματα τα οποία θα προκαλούσαν πρόβλημα στον πιθανό εκμισθωτή εάν δεν είχαν επιλυθούν. Από εκεί και πέρα, είναι γνωστή η διενέργεια του διαγωνισμού για τις δημοτικές στάσεις που θα γίνει μέσα στο Μάρτιο και είναι ένα έργο που θα φέρει πολύ μεγάλη βελτίωση στην εικόνα του νησιού και στις συγκοινωνιακές του υποδομές.

Όσο αφορά στο «χαμάμ» στην Παλιά Πόλη, υπάρχει ενδιαφέρον ωστόσο πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα αφού εμπλέκεται και η αρχαιολογική υπηρεσία και πρέπει να κινηθούν με σεβασμό απέναντι στο Μνημείο αλλά υπάρχουν και ειδικοί τεχνικοί όροι που πρέπει να συμπεριληφθούν στην όποια προκήρυξη γίνει αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τεχνικό το θέμα.

Ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν τα θέματα αυτά. «Στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως το έχουμε ήδη δείξει, είναι η δημοτική ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί στο έπακρο και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε», κατέληξε ο κ. Μουτάφης.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»