Ολλανδοί μαθητές φιλοξενήθηκαν από το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου

Ολλανδοί μαθητές φιλοξενήθηκαν από το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου

Ολλανδοί μαθητές φιλοξενήθηκαν από το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 857 ΦΟΡΕΣ

Κατά το διάστημα 20 -26 Φεβρουαρίου 2016 το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καζούλλειο) είχε τη χαρά να φιλοξενήσει 21 μαθητές και 2 καθηγητές του σχολείου Mencia Di Mendoza από τη Breda της Ολλανδίας στα πλαίσια πανευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών μέσω e-Twinning. Με το πρόγραμμα “We are the stars of Europe” δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές των δύο σχολείων να ταξιδέψουν σε Ελλάδα και Ολλανδία αντίστοιχα, φιλοξενούμενοι στις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αποσκοπώντας στη γνωριμία του τρόπου ζωής, του πολιτισμού, της νοοτροπίας και των συνήθειων της χώρας που επισκέπτονται, με αποκλειστική γλώσσα επικοινωνίας την αγγλική, το πρόγραμμα “We are the stars of Europe” αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές των δύο σχολείων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές διατηρούν επαφή με τους ξένους φίλους μέσω emails, skype, facebook, instagram, twitter και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εξοικειώνονται ο ένας με τον άλλο ανταλλάσσοντας απόψεις και διερευνούν διάφορα θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα, τις συνήθειες, τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές, ηλικίας δεκατέσσερα έως δεκαέξι ετών, μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει διάφορες δράσεις όπως ένα μικρό φιλμάκι για τις χώρες τους που γύρισαν και αντάλλαξαν προκειμένου ο καθένας να γνωρίσει καλύτερα τη χώρα του άλλου, ένα quiz με πληροφορίες σχετικά με τις δύο χώρες καθώς και ποικίλες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Μετά την επίσκεψη του Ολλανδικού σχολείου σειρά έχει το Καζούλλειο Γυμνάσιο να μεταβεί στην πόλη Breda της Ολλανδίας. Ελπίζουμε και η δεύτερη αυτή φάση του προγράμματος να στεφθεί με ανάλογη επιτυχία.

Όμως, για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων και την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου Mencia Di Mendoza συνέβαλαν τα μέγιστα αρχές, φορείς, επιχειρήσεις και συμπολίτες του νησιού μας στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ως εκ τούτου ευχαριστούμε
• το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη που μας παρείχε σε οτιδήποτε χρειάστηκε προκειμένου για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

• Τη δημοτική επιχείρηση ΡΟΔΑ για την διευκόλυνση στις μετακινήσεις και εκδρομές των μαθητών και για τη υπέροχη ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με το τρενάκι.
• Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την παραχώρηση της αίθουσας όπου διεξήχθη ένα μέρος του προγράμματος.

• Την ξεναγό κα Κορίνα Καραντζοπούλου για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση των μαθητών και των δύο σχολείων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
• Τον κ. Α. Καμπουράκη για την φιλοξενία των συνοδών καθηγητών στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
• Το ΚΠΕ Πεταλούδων και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Χ. Συργιάνη και αναπληρωτή υπεύθυνο κ. Κ. Κώστα.

• Το Ενυδρείο - Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου και την κα Κορσίνι – Φωκά Μαριολίνα.
• Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και ιδιαίτερα το διευθυντή κ. Ι. Τσακίρη και τον υποδιευθυντή κ. Μ. Βιτζηλαίο για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου τους.

Τέλος, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των μαθητών του σχολείου μας για την υποστήριξη, την κατανόηση και την υπέροχη συνεργασία με την οποία μας περιέβαλαν σε κάθε στιγμή του προγράμματος, καθώς και για την απλόχερη φιλοξενία που παρείχαν στα παιδιά του ολλανδικού σχολείου καθιστώντας την παραμονή τους στο νησί μας αξέχαστη.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας