Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ρόδου στην συνεδρίαση της Βουλής για την οδική ασφάλεια

Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ρόδου στην συνεδρίαση της Βουλής για την οδική ασφάλεια

Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ρόδου στην συνεδρίαση της Βουλής για την οδική ασφάλεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

Ειδική συνεδρίαση της Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια στα Δωδεκάνησα , πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 , στη Βουλή των Ελλήνων, με πρωτοβουλία των βουλευτών Δωδεκανήσου και μελών της Επιτροπής Νεκτάριου Σαντορινιού και Μάνου Κόνσολα.

Στην Επιτροπή κλήθηκαν και τοποθετήθηκαν επί μακρόν και αναλυτικά από τον Δήμο της Ρόδου οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας και Τεχνικών Έργων και Υποδομών Δώρος Κωνσταντίνου – που εκπροσωπούσε και την ΠΕΔ Ν. Αιγαίου -, από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Τροχαίας Ρόδου Γιώργος Στέργου, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου Ελένη Καρύδη καθώς και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κωνσταντίνου στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στις αιτίες που προκαλούν τα ατυχήματα στους δρόμους των νησιών , στην ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει τους Δήμους στο επίπεδο των βασικών υποδομών (οδικό δίκτυο , φωτισμός , σήμανση κλπ) αλλά και περιέγραψε με σαφήνεια τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της πρόληψης και της θεραπείας των αιτιών που προκαλούν τα δυστυχήματα στην άσφαλτο.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Πόκκιας αναφέρθηκε διεξοδικά σε δύο από τις βασικές αιτίες των ατυχημάτων στα νησιά μας, δικής του αρμοδιότητας, που είναι το καθεστώς των διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους αλλά και το πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων (κατσίκες, ελάφια κλπ) που επιτείνουν τους κινδύνους στην οδική ασφάλεια.

Στην τετράωρη συζήτηση τέθηκαν όλα τα δεδομένα και η Επιτροπή δεσμεύτηκε διά του Προέδρου της, Βουλευτή κ. Γιώργου Ουρσουζίδη για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών προς τα αρμόδια Υπουργεία που θα δώσουν πειστικές λύσεις και θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τα ατυχήματα στους δρόμους των νησιών.

Στις τοποθετήσεις τους, οι Δωδεκανήσιοι Βουλευτές Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας αφού αναφέρθηκαν διεξοδικά στο ζήτημα, δεσμεύτηκαν να συμβάλουν προσωπικά στην επίλυση όσων προβλημάτων αναδείχτηκαν και ζήτησαν η ίδια συνεδρίαση να επαναληφθεί μετά από ένα χρόνο, για να γίνει αποτίμηση των ενεργειών για την οδική ασφάλεια στο νησιωτικό χώρο.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη