Ενημέρωση στους παιδικούς σταθμούς για την αντισεισμική προστασία

Ενημέρωση στους παιδικούς σταθμούς για την αντισεισμική προστασία

Ενημέρωση στους παιδικούς σταθμούς για την αντισεισμική προστασία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 270 ΦΟΡΕΣ

Θα γίνει σεμινάριο την Τρίτη στο Ροδίνι

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην Πολιτική Προστασία θα είναι αυτό της Τρίτης 15 και Τετάρτης 16 Μαρτίου καθώς ο Δήμος αλλά και η Περιφέρεια έχουν προγραμματίσει ορισμένες δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα κυρίως για την αντισεισμική προστασία.

Όσο αφορά στο Δήμο, χθες, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κα Λίτσα Κρεμαστινού καθώς και ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Αργύρης.

Καταρχήν, όπως είπε ο κ. Πάλλας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης συνεδρίων, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί στο Ροδίνι, διοργανώνει ένα σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και πιστεύει ότι θα υπάρξει συμμετοχή από τους εργαζόμενους. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Νομίζω ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας πάντα ψάχνει να βρει τρόπους ενημέρωσης όχι μόνο των πολιτών αλλά και των παιδικών σταθμών και των φορέων, ώστε να γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί πως θα προστατεύσουν τα παιδιά σε ένα τέτοιο συμβάν».

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα λάβει χώρα μία εσπερίδα με θέμα «Φυσικοί-Τεχνολογικοί Κίνδυνοι, Ανθρωπογενείς Κρίσεις και Πολιτική Προστασία στα Δωδεκάνησα».
Και σ’ αυτήν πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμμετοχή ενώ έχουν καλέσει όλους τους εθελοντές του Δήμου καθώς και τους Προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και πιστεύουν ότι θα γίνει μία πολύ καλή ενημέρωση.

Από την πλευρά της, η κα Κρεμαστινού αφού ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζονται με την Πολιτική Προστασία, τόνισε ότι φέτος φαίνεται ότι θα είναι πιο οργανωμένη η δράση.
Όπως είπε, αυτό ήταν ένα δικό τους αίτημα εδώ και πολύ καιρό διότι θεωρούν πολύ σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς της Ρόδου για την απευκταία περίπτωση σεισμού. «Ξέρουμε ότι η περιοχή μας είναι σεισμογενής και πρέπει να είμαστε για όλα προετοιμασμένοι», τόνισε η ίδια.

Έτσι, την Τρίτη 15 του μηνός οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ρόδου θα παραμείνουν κλειστοί και καλούν όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, στις 11:00 το πρωί στο Ροδίνι. Μάλιστα, αυτό αφορά όλους όσους εργάζονται εκεί, δηλαδή είναι περίπου 150 άτομα αυτοί που θα ενημερωθούν.

Ο κ. Αργύρης, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη θεματολογία και τους συμμετέχοντες σ’ αυτές τις ενημερωτικές δράσεις.

Όσο αφορά στην πρώτη εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, που αφορά την αντισεισμική προστασία των παιδικών σταθμών, όπως είπε, οι πλέον αρμόδιοι εκπαιδευτές και εισηγητές του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), θα είναι εισηγητές. Συγκεκριμένα για τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού θα ενημερώσει η κα Αναστασία Ιωακειμίδου ενώ η Δρ Ασημίνα Κούρου θα μιλήσει σχετικά με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στους παιδικούς σταθμούς, τη σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης και την οργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας στους οργανισμούς αυτούς.

Στην εκδήλωση θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι Διευθύνσεις των υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε να ενημερωθούν και εκείνοι πως γίνεται ο σχεδιασμός αυτός από τα πλέον αρμόδια χείλη.
Την επόμενη ημέρα το πρωί, στο Ροδίνι, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η ίδια ακριβώς διάλεξη με την παρουσία όμως, των Διευθυντών των σχολείων α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 του μηνός, εκμεταλλευόμενοι και την παρουσία εδώ του Προέδρου του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιου Λέκκα και μετά από την πρόσκληση και την ευγενική παρουσία του κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου, του Διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι οποίοι στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της παρουσίασης του Δικτύου εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, θα έρθουν να κάνουν διάλεξη.

Στην εσπερίδα, λοιπόν, θα αναλυθούν:
• η σεισμική δραστηριότητα και τα φαινόμενα tsunami στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και

• το γεωδυναμικό πλαίσιο και οι παράγοντες (νησιωτικός, χωροταξικός, τουριστικός και πολιτιστικός χαρακτήρας) που διαμορφώνουν το σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας στα Δωδεκάνησα, ιδιαίτερα κάτω από τις παρούσες συνθήκες της μεταναστευτικής κρίσεις.
Για τα θέματα αυτά θα μιλήσουν οι:

• Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με σειρά συνεργασιών με διεθνή πανεπιστήμια και Ινστιτούτα. όπως το ΜΙΤ και το Παν/μιο Tohoku στο Sendai της Ιαπωνίας, 9ετή εμπειρία στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και πλούσια βιβλιογραφία, και

• Δρ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Π.Μ.Σ. "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων", Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας. Επιπρόσθετα θα παρουσιαστεί το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος,

Καταστροφών & Κρίσεων", του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο εξ αποστάσεως εκπαιδευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου, μέσα από 3 Κατευθύνσεις και 11 Ειδικότητες φοίτησης, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών αντικειμένων.

Τέλος θα παρουσιασθεί από τον κ. Αργύρη, το Δίκτυο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου.
Των ομιλιών θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, αλλά και για κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για ενημέρωση, για Μεταπτυχιακές Σπουδές ή και εθελοντική δράση.

Διαβάστε ακόμη

Σε αποχή κατέρχονται οι εργαστηριακοί γιατροί από τη Λαμπρή Τετάρτη 8 Μαϊου!

Διάταξη για ιατρικές πράξεις από ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία περιλαμβάνει νομοσχέδιο

Τη Λέρο επισκέφθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Γιώργος Νικητιάδης

Ανακοίνωση της παράταξης "Με Δύναμη για τη Ρόδο" για τη χθεσινή συνάντηση του κ. Αντ. Καμπουράκη με τον δήμαρχο Ρόδου

«Λαδόμυλος»: Ένα ξεχωριστό μουσείο που βρίσκεται στο χωριό Σιάννα

Νικητής βγήκε από την Εντατική μετά από 4 εβδομάδες 20χρονος νεαρός από τη Ρόδο

Γ. Χατζημάρκος: Δημοπρατούμε άμεσα την πλήρη ανακατασκευή της επαρχιακής οδού Ρόδος-Αεροδρόμιο

Επίσκεψη και ομιλία στη Ρόδο του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δ. Τσιόδρα