Ξεφάντωσαν οι Ροδίτες στα καρναβάλια του νησιού

Ξεφάντωσαν οι Ροδίτες στα καρναβάλια του νησιού

Ξεφάντωσαν οι Ροδίτες στα καρναβάλια του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 856 ΦΟΡΕΣ

Αρκετό κέφι και ευρηματικές μεταμφιέσεις στις εκδηλώσεις του τριημέρου

Κέφι, χαρά, ζωντάνια και διασκέδαση, σκόρπισαν σε χιλιάδες κατοίκους του νησιού μας, τα καρναβάλια που διοργανώθηκαν φέτος, σε πολλά από τα χωριά μας, τηρώντας έτσι τις εκδηλώσεις των ημερών και των πατροπαράδοτων εθίμων.

Από το καρναβάλι της ΚρητηνίαςΑπό το καρναβάλι της Κρητηνίας

Οι καλές σχετικά καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την Κυριακή, έδωσαν την ευκαιρία για πραγματική έξοδο των χιλιάδων κατοίκων του νησιού μας, προς τα χωριά τους, έτσι ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις της αποκριάς που είχαν προγραμματιστεί.

Από το καρναβάλι της ΚρητηνίαςΑπό το καρναβάλι της Κρητηνίας

Πολύ καλό πρόγραμμα είχαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που έγιναν από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σορωνή, Κρεμαστή, Κρητηνία, Αφάντου, Λάρδο, Ιαλυσό, Αρχάγγελο και Παραδείσι, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται επίσης και η συμμετοχή του κόσμου που τις παρακολούθησε

Το καρναβάλι της Σορωνής, που είχε ίσως πολύ περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα χρόνια. Κέφι, ζωντάνια και χαρά στο ζενίθ.Το καρναβάλι της Σορωνής, που είχε ίσως πολύ περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα χρόνια. Κέφι, ζωντάνια και χαρά στο ζενίθ.

Στη Σορωνή
Εκατοντάδες θεατές (χιλιάδες για την ακρίβεια) παρακολούθησαν την καρναβαλική παρέλαση του 17ου Καρναβαλιού Σορωνής.
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», ευχαριστούμε από καρδιάς! Ευχαριστούμε και τους εκατοντάδες καρναβαλιστές, τους νέους της Σορωνής, τα μέλη του Συλλόγου μας, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεολόγου «Ο Μόδεστος» και τη Σχολή Χορού Νταλαμάγκα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Από το καρναβάλι της ΣορωνήςΑπό το καρναβάλι της Σορωνής

Ευχαριστούμε τέλος, όλους τους χορηγούς, τους φορείς και τα ΜΜΕ, τους παρουσιαστές Ματθαίο Χατζηγεωργίου και Βίκυ Θεολόγη καθώς και τους Los Champicos Rhodes Salsa Club και τα μέλη του Βραζιλιάνικου Συλλόγου της Αθήνας Lar Brasileiro για την συμμετοχή τους!

Από το καρναβάλι της ΣορωνήςΑπό το καρναβάλι της Σορωνής

19 ομάδες, με διαφορετικά θέματα, συμμετείχαν φέτος:
1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ» - ΜΥΛΟΣ, 2. ΤΑ ΖΩΑ ΤΟ ΣΚΑΣΑΝ ΑΠ’ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ, 3. EMOJILAND, 4. ΗΡΩΕΣ, ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ, 5. ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ: ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΑΓΙΚΗ, 6. ΞΕ...ΣΗΚΩΜΕΝΟΙ ΙΝΔΟΙ, 7. ΠΥΡΑΥΛΟΣ, 8. ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ (ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΝΤΑΛΑΜΑΓΚΑ), 9. ΣΟΡΩΝΕΪΤΟΡ, 10. Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, 11. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ, 12. TO BEE OR NOT TO BEE, 13. Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, 14. ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ, 15. ΒΕΝΕΖΙΑΝΟΙ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ «Ο ΜΟΔΕΣΤΟΣ»), 16. ΤΡΕΝΟ, 17. ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «LAR BRASILEIRO», 18. OMΑΔΑ «ΖΟΥΜΠΑ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΡΩΝΗΣ «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ», 19. LOS CHAMPICOS RHODES SALSA CLUB.

Το καρναβάλι της Σορωνής, που είχε ίσως πολύ περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα χρόνια. Κέφι, ζωντάνια και χαρά στο ζενίθ.Το καρναβάλι της Σορωνής, που είχε ίσως πολύ περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα χρόνια. Κέφι, ζωντάνια και χαρά στο ζενίθ.


Μετά την ψηφοφορία της επιτροπής, οι τυπικές (και μόνο) τριάδες στα καρναβαλικά άρματα και πεζοπόρα τμήματα έχουν ως εξής:

Το υπέροχο Καρναβάλι της Ιαλυσού όπως το κατέγραψε ο φακός του Ηλία ΔιακαντώνηΤο υπέροχο Καρναβάλι της Ιαλυσού όπως το κατέγραψε ο φακός του Ηλία Διακαντώνη


Άρματα:
1ο: Τρένο, 2ο: Πύραυλος και Σορωνέϊτορ , 3ο: Ο θεός του ήλιου.
Πεζοπόρα:
1ο: Τo bee or not to bee, 2ο: Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και Τα ζώα το ‘σκασαν από το τσίρκο, 3ο: Μπήκαν οι γατούλες στο χορό (Σχολή Χορού Νταλαμάγκα).

Φώτο Η. ΔιακαντώνηςΦώτο Η. Διακαντώνης

Στην Ιαλυσό
Στην Ιαλυσό κατασκευάστηκε φέτος ο μεγαλύτερος Καρνάβαλος του νησιού. Με ύψος που έφτανε τα 6 μέτρα και βάρος που ξεπερνούσε τα 200 κιλά, ο Τριαντενός Καρνάβαλος Πειρατής εντυπωσίασε όσους παραβρέθηκαν στο Καρναβάλι της Ιαλυσού την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016. Την ιδέα και την καλλιτεχνική επιμέλεια του -πρωτοφανούς για τα καρναβαλικά δεδομένα της Ιαλυσού- γιγαντιαίου Καρνάβαλου είχε ο Δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού και Μέλος του Τομέα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, Κος Διακαντώνης Ηλίας.

Χταποδάκι που μόλις είχε… αλιευθεί απόλαυσαν στο Καρναβάλι της ΛάρδουΧταποδάκι που μόλις είχε… αλιευθεί απόλαυσαν στο Καρναβάλι της Λάρδου

Μέχρι και μπουνιές για τα… μάτια της Εμμανουέλας έπεσαν στη ΛάρδοΜέχρι και μπουνιές για τα… μάτια της Εμμανουέλας έπεσαν στη Λάρδο

Ο μεταλλικός σκελετός, πάνω στον οποίο δούλεψε ο Κος Διακαντώνης Ηλίας, κατασκευάστηκε από τον Κο Σαχίνη Ανδρέα και τον Κο Σαχίνη Γεώργιο, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια είχαν ο Κος Διακαντώνης Ηλίας, σε συνεργασία με την Κα Κακλιού Αναστασία και την Κα Μαλαματή Παρασκευή.

Από το πετυχημένο καρναβάλι του Παραδεισίου. Όσοι το παρακολούθησαν γέλασαν  με την ψυχή τους.Από το πετυχημένο καρναβάλι του Παραδεισίου. Όσοι το παρακολούθησαν γέλασαν με την ψυχή τους.

Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν συνολικά 16 τμήματα με εκατοντάδες καρναβαλιστές (Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο, Σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι) που ξεσήκωσαν του παρευρισκόμενους, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η έναρξη της παρέλασης από τη βασίλισσα του Καρναβαλιού, την μαθήτρια της Γ’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Ιαλυσού, Δανελλάκη Κατερίνα, επάνω σε άμαξα του ιππικού ομίλου Ιαλυσού, φορώντας μια δημιουργία του οίκου μόδας Demetrios, ευγενική προσφορά του Οίκου Γάμων Bloemenland. Την περιγραφή της παρέλασης έκανε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κος Θωμάς Κασιώτης, ενώ η όλη εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από την Τηλεόραση ΩΜΕΓΑ.

Εκατοντάδες  κόσμου στο καρναβάλι των ΑφάντουΕκατοντάδες κόσμου στο καρναβάλι των Αφάντου

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού (Τομέας Πολιτισμού), με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ.

Κανείς και τίποτα δεν γλίτωσε από το καρναβάλι του Παραδεισίου.Κανείς και τίποτα δεν γλίτωσε από το καρναβάλι του Παραδεισίου.

Στην Κρητηνία
Πλήθος κόσμου, για άλλη μία χρονιά, προτίμησε να πάει στην Κρητηνία και να περάσει όμορφες χαλαρές, αποκριάτικες στιγμές με τα παιδιά του, τους συγγενής και τους φίλους. Το σκηνικό αποκριάτικο με τον καρνάβαλο και την πελώρια Ισπανίδα χορεύτρια να κοσμούν την πλατεία. Ο κόσμος ενθουσιώδης με πολλούς μασκαράδες στο χώρο, ιδίως τα παιδιά, που ήταν όλα όμορφα μασκαρεμένα απόλαυσαν την κάθε στιγμή.

Από το πετυχημένο καρναβάλι του Παραδεισίου. Όσοι το παρακολούθησαν γέλασαν  με την ψυχή τους.Από το πετυχημένο καρναβάλι του Παραδεισίου. Όσοι το παρακολούθησαν γέλασαν με την ψυχή τους.

Άφθονο φαγητό που προσφέρθηκε στους επισκέπτες από τις νοικοκυρές του χωριού που για άλλη μία συνέβαλαν γευστικά στην εκδήλωση, χορός, μουσική, μακιγιάζ παιδιών από τη Βίκη και ένας καταπληκτικός μάγος «χάζεψε» και διασκέδασε τους μικρούς μας φίλους. Ακολούθησε χορός λάτιν από τον δάσκαλο Μαρτίνο και η εκδήλωση έκλεισε με νησιώτικους χορούς.
Και του χρόνου με υγεία, ξανά στην Κρητηνία.

Από τις εκδηλώσεις στ’ ΑφάντουΑπό τις εκδηλώσεις στ’ Αφάντου

Από το υπέροχο καρναβάλι στ ΑφάντουΑπό το υπέροχο καρναβάλι στ Αφάντου

Ζωντανό και έξυπνο το καρναβάλι της Κρητηνίας, έκανε μικρούς και μεγάλους να γελάσουν και να ξεφαντώσουνΖωντανό και έξυπνο το καρναβάλι της Κρητηνίας, έκανε μικρούς και μεγάλους να γελάσουν και να ξεφαντώσουν

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion