Άδειασε από νερό το φράγμα στις Καλυθιές

Άδειασε από νερό το φράγμα στις Καλυθιές

Άδειασε από νερό το φράγμα στις Καλυθιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1175 ΦΟΡΕΣ

Λόγω ρωγμής που υπήρχε στο τοιχίο

Πλήρης απογοήτευση επικρατεί στις Καλυθιές, από το γεγονός ότι ένα από τα πιο όμορφα τοπία του οικισμού, το φράγμα του Αη Γιάννη έχει αδειάσει εντελώς από νερό.

Πρόκειται για μια μοναδική περιοχή στην οποία αρκετά συχνά οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν ακόμη και ελάφια τα οποία άφηναν την ασφάλειά τους και κατέβαιναν κοντά στο χωριό για να ξεδιψάσουν, πάπιες που υπήρχαν εντός της τεχνητής λίμνης κ.α.

Πλέον το φράγμα έχει «στεγνώσει» εξαιτίας μιας ρωγμής που υπήρχε στο τοιχίο εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά στην ουσία ουδέποτε αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά.
Μέχρι σήμερα το νερό που χανόταν από την συγκεκριμένη ρωγμή, αναπληρωνόταν μέσω παροχής νερού, ώστε η στάθμη να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φαίνεται όμως ότι το τελευταίο διάστημα η ρωγμή μεγάλωσε αισθητά, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα να αδειάσει από νερό ολόκληρο το φράγμα.
Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών μετά την αποκαρδιωτική εικόνα που αντίκρισαν τα μέλη της και ζήτησαν επειγόντως να ληφθούν μέτρα από την ΔΕΥΑΡ για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης θα βρεθεί στο σημείο ώστε να εξεταστούν οι πιθανές επιλογές, ώστε αυτός ο φυσικός «πνεύμονας» οξυγόνου, όχι μόνο να επανέλθει στο σημείο που ήταν και πριν, αλλά να διαμορφωθεί και ως ένα μικρό θαλάσσιο πάρκο πιο φιλικό και επισκέψιμο για τους κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο