Καλή η εμφάνιση του Παπασταματάκη στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο «Μέγας Αλέξανδρος»

Καλή η εμφάνιση του Παπασταματάκη στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο «Μέγας Αλέξανδρος»

Καλή η εμφάνιση του Παπασταματάκη στο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο «Μέγας Αλέξανδρος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 150 ΦΟΡΕΣ

Κατάλαβε καλές θέσεις ανάμεσα στους Έλληνες πρωταθλητές

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος «Μέγας Αλέξανδρος», με εκκίνηση την Παρασκευή 18 και τερματισμό την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Συμμετείχαν στις αγωνιστικές κατηγορίες, 14 εθνικές και ξένες ομάδες και 25 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Ο αθλητής του Ροδήλιου, Κυριάκος Παπασταματάκης, πραγματοποιώντας δυνατή εμφάνιση στην ελίτ κατηγορία τερμάτισε στην 11η θέση της γενικής και την 6η ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές. Ο Ροδήλιος μάλιστα, θέλει να ευχαριστήσει τα σωματεία ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ & ΤΑΛΩΣ, για την υποστήριξη που παρείχαν στον αθλητή του, δίνοντας του την δυνατότητα να αγωνιστεί.

Πώς…κινήθηκε ο αγώνας
Η πρώτη αγωνιστική μέρα συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Θεσσαλονίκης, στην παραλία της πόλης με εκκίνηση κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με τους αθλητές να κινούνται σε μεγάλες ταχύτητες στο μήκος της παραλίας, σε μια κλειστή διαδρομή που έφτανε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Τον αγώνα κέρδισε άνετα ο Γιάννης Ταμουρίδης, αθλητής με εξειδίκευση στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης με τίτλους σε πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα, έχοντας χρόνο 6:48:677 και ταχύτητα πάνω από 45 χλμ.

Η δεύτερη αγωνιστική μέρα, το Σάββατο 19 Μαρτίου, περιελάμβανε την εκκίνηση για ένα πολύ δύσκολο etap, που δόθηκε από την πλατεία Επταλόφου και τερματισμό στον Αρχάγγελο του Δήμου Παιονίας, με τα τελευταία περίπου 30 χιλιόμετρα μετά την Αξιούπολη να περνούν από μία ανηφορική διαδρομή καταπληκτικής φυσικής ομορφιάς και αγωνιστικής δυσκολίας. Ο δυνατός αέρας που φυσούσε στα πεδινά σημεία της διαδρομής ήταν και καθοριστικός παράγοντας στη εξέλιξη του αγώνα.

Οι αθλητές στη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης ανάβασης χωρίστηκαν σε μικρά γκρουπ, με τους ξένους να έχουν το πλεονέκτημα στα τελευταία δύσκολα ανηφορικά χιλιόμετρα. Νικητής του αγώνα, που πήρε έτσι και την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου από τον Γιάννη Ταμουρίδη, ο αθλητής από τη Σερβία Μάρκο Ντανίλοβιτς, της Borac Cacak, που τερμάτισε μαζί με Στάμινιρ Τσολάκοφ σε χρόνο 3:56:49

Η τελευταία ημέρα του αγώνα κινήθηκε σε όμορφες διαδρομές του νομού Κιλκίς με ποικιλία μορφολογίας. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην πλατεία μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, επιτρέποντας στους αθλητές να ολοκληρώσουν την τρίτη επίπονη αγωνιστική τους ημέρα.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα και κάτοχος της κίτρινης φανέλας, Μάρκο Ντανίλοβιτς, κατάφερε να αποσπαστεί με έναν συναθλητή του και να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας, διατηρώντας έτσι την πρωτιά και τη νίκη στον 3ο Διεθνή Γύρο «Μέγας Αλέξανδρος». Οι υπόλοιποι αθλητές των ψηλών θέσεων της κατάταξης τερμάτισαν στο ίδιο λεπτό.

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!