Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι 9 συλληφθέντες στην Κω

Την Τετάρτη θα  απολογηθούν οι 9  συλληφθέντες στην Κω

Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι 9 συλληφθέντες στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 256 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος των εννέα αλλοδαπών εμπλεκομένων στην υπόθεση εμπορίας – διακίνησης πλαστών εγγράφων που εξαρθρώθηκε στην Κω από προσωπικό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρχικά συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής και εν συνεχεία έγινε η προσαγωγή ακόμη τριών ατόμων τα οποία κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση.

Χθες αργά το μεσημέρι οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο οποίος και σε βάρος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από κοινού και εκ κερδοσκοπίας, πλαστογραφία μετά χρήσης, κατοχή πλαστών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Και οι εννέα κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Μαρτίου προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.


Έτσι, προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, προέβησαν στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας – διακίνησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων αιτούντων ασύλου και στη σύλληψη συνολικά εννέα (09) αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 26-03-16, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Κω κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκε στην κατοχή του φάκελος με αμφισβητούμενης γνησιότητας δελτία αίτησης ασύλου και υπηρεσιακά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας διαφόρων ατόμων προσυμπληρωμένα, με σκοπό τη διακίνηση έναντι αμοιβής σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνέχεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν πέντε (05) ακόμη αλλοδαποί (συμπατριώτες του), ενώ σε διενεργούμενες κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, μεγάλος αριθμός πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και εγγράφων καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Όμως η υπόθεση δεν σταματά εδώ αφού βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας (Σάββατο 26 Μαρτίου 2016) Λιμενικοί συνέλαβαν στην Κω άλλους τρεις Πακιστανούς, ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Και οι εννέα συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου αύριο να απολογηθούν για την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων