Μία εθνική επέτειος διαφορετική από τις άλλες!

Μία εθνική επέτειος διαφορετική από τις άλλες!

Μία εθνική επέτειος διαφορετική από τις άλλες!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 598 ΦΟΡΕΣ

Την περασμένη Παρασκευή γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην πλατεία της Λάρδου με τη συνηθισμένη τάξη και όπως προστάζει το πρωτόκολλο: με παρέλαση, απαγγελία ποιημάτων, τραγουδιών και θεατρικών δρώμενων από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Μόνο που για τους παρευρισκόμενους δεν ήταν μια συνηθισμένη γιορτή όπως δεκάδες άλλες τα προηγούμενα χρόνια. Την παράσταση έκλεψε η παρέλαση από το Ειδικό Σχολείο της Λάρδου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, ενώ ακολούθησε από αμφότερους παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών. Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή με πολλούς συμβολισμούς.

Αφ’ ετέρου για την τοπική κοινωνία που δείχνει ότι αφομοιώνει τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και αφ’ ετέρου καταδεικνύει την απίστευτη προσπάθεια που γίνεται να κρατηθεί ζωντανή μια δομή που εξυπηρετεί ολόκληρη τη νότια Ρόδο από το προσωπικό του σχολείου το οποίο αποτελείται από το διευθυντή Γιώργο Γαλανόπουλο, το δάσκαλο Μανώλη Πιννίκα, την ψυχολόγο Ελένη Τσιαμούλου, την κοινωνική λειτουργό Ελένη-Ειρήνη Μοσχίδου, τη λογοθεραπεύτρια Χαραλαμπία Λεοντίτση, τον εργοθεραπευτή Νεκτάριο Λαζάρου και τη Χριστίνα Δεμερτζή που ανήκει στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο