Το Φεστιβάλ Τέχνης Ρόδου

Το Φεστιβάλ Τέχνης Ρόδου

Το Φεστιβάλ Τέχνης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 425 ΦΟΡΕΣ

Στήριξη της προσπάθειας από τη Λέσχη Λάιονς Ρόδου

Η Λέσχη Λάιονς Ρόδου, συμπλήρωσε πενήντα χρόνια ζωής, την ώρα που ο Διεθνής Λαϊονισμός συμπληρώνει τον επόμενο χρόνο εκατό χρόνια ζωής.

Σε όλη αυτή την πορεία, η Λέσχη ήταν πάντα κοντά στο συνάνθρωπο, ήταν πάντα παρούσα στα προβλήματα του τόπου και πάντα στήριζε τις προσπάθειες, που αποσκοπούσαν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Για να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο, όσο γίνεται καλύτερα, είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη, καλλιεργημένη, με αρχές και παιδεία.

Με γνώμονα αυτή την κατεύθυνση, με μεγάλη χαρά στηρίξαμε την αξιόλογη δράση του «Ωδείου Δωδεκανήσου», μαζί με άλλους φορείς όπως:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ροδίων, ο ΔΟΠΑΡ, το Γραφείο υποψηφιότητας της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 και πολλοί άλλοι φορείς και σύλλογοι.

Με τη φροντίδα της Διευθύντριας του Ωδείου, Νεκταρίας Κασσιώτη, καταρτίστηκε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, κάτω από το γενικό τίτλο «ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΟΙΞΗ», Φεστιβάλ Τέχνης Ρόδου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που καλύπτουν όλους τους τομείς, όπως:

1. Λογοτεχνικές και ποιητικές βραδιές.

2. Ρεσιτάλ και συναυλίες κλασσικής, σύγχρονης, βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.

3. Θεατρικές παραστάσεις.

4. Χορευτικές παραστάσεις.

5. Προβολές ταινιών.

6. Εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας.

7. Διάφορα εργαστήρια.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου, στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, το Ρεσιτάλ κλασσικού και μοντέρνου τραγουδιού «Nella Fantasia», από τη σοπράνο Ναταλί Ελευθερίου, την οποία πλαισίωναν οι τενόροι Θανάσης Ζαχαρόπουλος και Γιάννης Παπαθεοδώρου, καθώς επίσης οι βαρύτονοι Γιώργος Μανέττας και Βασίλης Μπακίρης, καθώς και η χορωδία του Ωδείου Δωδεκανήσου υπό τη διεύθυνση της Άντζελας Σπανού.

Συμμετείχαν επίσης: η Σεβαστή Χατζηστρατή στο πιάνο, ο Μιχάλης Μαντικός στο synthesiser, ο Γεράσιμος Αποστολάκης στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Ταξιάρχης Μούζος στα τύμπανα.

Ήταν μια εξαιρετική ποιοτικά παράσταση, την οποία παρακολούθησε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου και καταχειροκρότησε τους τραγουδιστές τους μουσικούς και τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Φλεβάρης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Σέργιος Αϊβάζης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Το Ωδείο Δωδεκανήσου εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά του, για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας και υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε και οι επόμενες εκδηλώσεις να είναι εξίσου ποιοτικές και αξιόλογες.

Για τη Λέσχη Λάιονς Ρόδου,

Ο Πρόεδρος Παύλος Μπακίρης

Ο Γεν. Γραμματέας Ευαγόρας Νικολάου

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο