Δ. Καρατζιάς: Έχουμε επάρκεια νερού στη Ρόδο

Δ. Καρατζιάς: Έχουμε επάρκεια νερού στη Ρόδο

Δ. Καρατζιάς: Έχουμε επάρκεια νερού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Στον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΡ για την πρόσληψη των υδρονομέων αλλά και για την αντιμετώπιση της ανομβρίας, λόγω των ελάχιστων βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επάρκεια του νερού.

Καταρχήν, ερωτηθείς σχετικά με την πρόσληψη των υδρονομέων που ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες, είπε ότι υπάρχει ένα…καλό και ένα κακό. Το θετικό είναι ότι εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οπότε θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες για να έρθει η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ και μετά, σε δέκα ημέρες, θα αρχίσουν να γίνονται οι προσλήψεις.

Οι υδρονομείς που θα προσληφθούν είναι 24, από τους οποίους τέσσερις θα προσληφθούν στον Αρχάγγελο, τη Μαλώνα και τα Μάσαρι, και οι υπόλοιποι στους Δήμους Αταβύρου και Καμείρου, δηλαδή στις περιοχές που έχουν τα αγροτικά, όπως είναι και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ.

Ο ίδιος, ευελπιστεί ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα σ’ ένα μήνα και φέτος οι προσλήψεις γίνονται αρκετά νωρίς σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά που η διαδικασία έγινε διαφορετικά και αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Όσο αφορά στο νερό για την άρδευση, αυτό είναι μικτό, και γίνεται μία προσπάθεια να διαχωριστεί το αρδευτικό νερό από αυτό της ύδρευσης διότι υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια, κατά τον κ. Καρατζιά, προηγείται τον νερό της ύδρευσης ωστόσο εάν θέλουμε να προχωρήσει ο αγροτικός τομέας πρέπει να εξασφαλίσουμε και νερό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εκεί που εντοπίζεται ένα πρόβλημα με το νερό είναι στη Λαχανιά αλλά πιστεύει ότι φέτος θα ξεπεραστεί.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε πολλές βροχοπτώσεις, ο κ. Καρατζιάς εμφανίζεται καθησυχαστικός για τον κόσμο λέγοντας ότι ναι μεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα επιφανειακά νερά αλλά το νερό που αντλείται από γεωτρήσεις σε πάνω από 100-120 μέτρα έχουν περιθώρια, καθώς αυτές δεν στερεύουν από τη μία μέρα στην άλλη. Επισημαίνει, πάντως, ότι καλό είναι, όλοι οι καταναλωτές, να είμαστε προσεκτικοί με το νερό αφού ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.

Είναι κατηγορηματικός, επίσης, λέγοντας ότι οι γεωτρήσεις δεν επηρεάστηκαν από την ανομβρία, στα επιφανειακά αναμένουν να υπάρχει κάποια μείωση, αλλά ευελπιστούν ότι όλα θα πάνε καλά.

Τέλος, σχετικά με το νερό στο φράγμα Γαδουρά, όπως λέει έχει μπει στο δίκτυο εδώ και αρκετούς μήνες, είναι όλα έτοιμα και περιμένουν να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες και ο ίδιος πιστεύει ότι αν υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές θα προχωρήσουν.

Όπως είπε, επειδή ακούει ότι η Περιφέρεια αναφέρει για δωρεάν νερό, ευχαρίστως να υπογράψουν μία δεκαετή-δεκαπενταετή σύμβαση μαζί της και να πάνε σε μείωση του νερού.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων