Ξεσπάθωσε κατά του πρώην δήμου Πεταλούδων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Περδίκης

Ξεσπάθωσε κατά του πρώην δήμου Πεταλούδων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Περδίκης

Ξεσπάθωσε κατά του πρώην δήμου Πεταλούδων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Περδίκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 749 ΦΟΡΕΣ

...Ξεσπάθωσε κατά του πρώην Δήμου Πεταλούδων ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Γιάννης Περδίκης, στη χθεσινή συνεδρίασή της κατά την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εξουσιοδότηση νομικού συμβούλου για τη συμβιβαστική επίλυση όσο αφορά στην πληρωμή πρώην αιρετών του συγκεκριμένου Καποδιστριακού Δήμου.

Επί της ουσίας, όπως διευκρινίστηκε, δεν επρόκειτο για απόφαση της Ο.Ε. χθες προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα παράστασης σε τέσσερις πρώην αιρετούς επί Δήμου Πεταλούδων αλλά για εξουσιοδότηση του Σώματος στο νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη, βάσει απόφασης που είχε ληφθεί το 2014, να κάνει τον συμβιβασμό ώστε να υπογράψουν το πρακτικό το οποίο επέχει θέση δικαστικής απόφασης και να πάρουν αυτοί οι πρώην αιρετοί τα έξοδα παράστασης που τους οφείλονται σε οκτώ δόσεις.

Όμως, με αφορμή το θέμα αυτό, ο κ. Περδίκης εξανέστη διερωτώμενος, καταρχήν, γιατί αυτοί οι αιρετοί, κάποιοι από τους οποίους ήταν και Αντιδήμαρχοι, δεν αναρωτήθηκαν στον ένα-ενάμιση χρόνο γιατί δεν τους καταβάλλονταν οι αποζημιώσεις.

Ο δικηγόρος τους, κ. Άκης Δημητριάδης είπε ότι τους έλεγαν ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί και δεν είχαν λόγο να το αμφισβητήσουν. Μάλιστα, ένας από τους ίδιους που τοποθετήθηκε είπε ότι κατά καιρούς ζητούσαν τα ποσά αυτά, την τελευταία διετία, ωστόσο τους έλεγαν ότι υπήρχαν διάφορα οικονομικά προβλήματα και επίσης όταν υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με το προσωπικό δεν γινόταν να πληρωθεί ο Αντιδήμαρχος.

Στην τοποθέτησή του, ωστόσο, ο κ. Περδίκης, αφού ανέφερε ότι η θέση του είναι πολύ δύσκολη αφού και οι ίδιοι είναι αιρετοί, είπε ότι υποχρεούται να ρωτήσει κάποια πράγματα. Είπε, ακόμη, προς τους ίδιους ότι, ο Δήμος τους, είχε τεράστια προβλήματα και υπόκειται σε έλεγχο. Ανέφερε, επίσης, ότι πολλά γίνονταν στον πρώην Δήμο Πεταλούδων διά στόματος του Δημάρχου και έτσι έρχονται τώρα συνέχεια θέματα που τον αφορούν.

«Δεν είμαστε Δικαστήριο, δεν είμαστε ανακριτές», ξεκαθάρισε ο κ. Περδίκης ο οποίος ανέφερε στη συνέχεια ότι από αυτά που του λένε μπορεί να συμπεράνει ότι οι βεβαιώσεις αποδοχών που δίνονταν στου αιρετούς ήταν εικονικές ή πλαστές.

Η κα Ευαγγελία Παναή από την παράταξη ΡΟΠΟΑΝ του κ. Γιώργου Υψηλάντη, ανέφερε στην τοποθέτησή της ότι δεν μπορούν οι αιρετοί να λένε ότι ήταν «ενός ανδρός αρχή» και μάλιστα για τρεις θητείες στον πρώην Δήμο Πεταλούδων που τώρα υπόκειται σε έλεγχο και για χρόνια ολόκληρα δεν κατέθετε ούτε ισολογισμό ούτε απολογισμό.

Στο σημείο αυτό επεκράτησε και ένταση ανάμεσα στην ίδια και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δώρο Κωνσταντίνου επειδή ο τελευταίος τη διέκοψε λέγοντάς της ότι είναι εκτός θέματος, με την κα Παναή να εξανίσταται και να ζητάει την προστασία του Προέδρου.

Κλείνοντας, πάντως, η ίδια είπε ότι θεωρώντας ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό ψηφίζει «παρών».
«Θα πουν ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», ξεκίνησε την τοποθέτησή του το μέλος της πλειοψηφίας κ. Βασίλης Ψυλλάκης ο οποίος συμφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου, ψήφισε δηλαδή θετικά, ευχόμενος αυτή να είναι η τελευταία φορά που έρχεται θέμα για οφειλές σε αιρετούς.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Περδίκης, θέλησε να δικαιολογήσει την τοποθέτησή του λέγοντας ότι πολλές φορές μιλάει έτσι γιατί «με το Δήμο Πεταλούδων «δεν ξέρουμε…τι θα μας ξημερώσει».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο