Κ. Χατζηστρατή: Ξέρω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση στο νοσοκομείο

Κ. Χατζηστρατή: Ξέρω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση στο νοσοκομείο

Κ. Χατζηστρατή: Ξέρω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση στο νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 665 ΦΟΡΕΣ

Η νέα διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου μιλάει για τα προβλήματα που καλείται να λύσει

Η οδοντίατρος Κατερίνα Χατζηστρατή, μέχρι πρότινος διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Έμπωνας, αναλαμβάνει καθήκοντα διοικήτριας στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Αναπληρωτές διοικητές ορίσθηκαν για το Νοσοκομείο της Ρόδου ο οικονομολόγος κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, για το Νοσοκομείο της Κω ο κ. Νεκτάριος Γεωργαντής και για το Νοσοκομείο της Καλύμνου ο κ. Μανώλης Βόλος. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου ορίστηκε η κ. Ελένη-Λήδα Σαρικά.

«Το χώρο της υγείας τον γνωρίζω γιατί έχω υπηρετήσει 27 χρόνια ως γιατρός του ΕΣΥ σε υπεύθυνες θέσεις –πρόσφατα ως διευθύντρια στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα-, είχα άμεση σχέση με το νοσοκομείο Ρόδου, τη διοίκηση, τους γιατρούς και ήμουν μέλος του Συλλόγου των Νοσοκομειακών Ιατρών οπότε συμμετείχα σε συνελεύσεις, μάθαινα τα προβλήματα και την όλη κατάσταση» δήλωσε στο Κόκκινο Ρόδου η νέα διοικήτρια.

«Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και κενά που πρέπει να καλυφθούν. Θεωρώ ότι γίνονται προσπάθειες από την Κυβέρνηση να προκηρυ­χθούν οι θέσεις.
Στην περίπτωση που θα καταληφθούν οι θέσεις –αυτό εξαρτάται και από τους ίδιους τους γιατρούς που θα επιλέξουν την περιοχή μας-, θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη κατανομή των ιατρών στις εφημερίες, τις πρωινές βάρδιες κλπ.

Αν δεν γίνει αυτό, αν δηλαδή δεν υπάρξει ενδιαφέρον για τις θέσεις, τότε με το υπάρχον προσωπικό θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη διαχείριση και για τους γιατρούς και για τους πολίτες και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο. Ο στόχος μου είναι με ό,τι υπάρχει, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Το Νοσοκομείο μας είναι ένα ζωτικό κομμάτι του νησιού και για τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και για τους επισκέπτες και την εικόνα μας έξω. Εκείνο που δεν θα ήθελα να συμβεί στη δική μου θητεία είναι να παραβλέψω τα κακώς κείμενα –αν υπάρχουν- , δεν είμαι από τους ανθρώπους που χαρίζομαι σ’ αυτό» επισήμανε η κα. Χατζηστρατή.

Με αξιόλογες σπουδές και στη Διοίκηση η κα. Χατζηστρατή σχολιάζει σχετικά: «Χαίρομαι που διαβάζοντας τα βιογραφικά των νέων Υποδιοικητών σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο, βλέπω ότι είναι άνθρωποι με σημαντικά πτυχία που περιλαμβάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση.

Πράγμα που σημαίνει ότι τα κριτήρια ήταν εντελώς αξιοκρατικά, επελέγησαν άνθρωποι που είχαν σπουδές στη Διοίκηση κάτι το οποίο ήταν πάντα ζητούμενο και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει . Στη διαδικασία επιλογής, οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές, όλοι και όλες πέρασαν από συνέντευξη και η επιτροπή απαρτιζόταν από ιδιαίτερα αξιόλογους ανθρώπους –τα πάντα με διαφάνεια».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων