Διαγωνισμός από το δήμο για δέκα νέα περίπτερα

Διαγωνισμός από το δήμο για δέκα νέα περίπτερα

Διαγωνισμός από το δήμο για δέκα νέα περίπτερα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3244 ΦΟΡΕΣ

Ορίστηκαν οι θέσεις και οι τιμές εκκίνησης από την Οικονομική επιτροπή

Αλλάζει ριζικά, πλέον, το καθεστώς λειτουργίας των περιπτέρων, όπως προκύπτει από τη διακήρυξη που κατήρτισε ο Δήμος Ρόδου για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης για δέκα νέες θέσεις, καθώς, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία αντιμετωπίζονται πλέον ως…ακίνητα.

Μία «ανακατανομή» αναμένεται να γίνει τα επόμενα χρόνια όσο αφορά στα περίπτερα της Ρόδου αφού σύμφωνα με το νόμο 4264/2014, οι ενδιαφερόμενοι θα υπογράφουν συμβόλαιο διάρκειας δέκα ετών με το Δήμο ο οποίος και θα εισπράττει μίσθωμα ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται το περίπτερο.

Έτσι, από τη μια αναμένεται να έχουμε την κατάργηση θέσεων περιπτέρων λόγω είτε παραίτησης εκείνων που τα λειτουργούσαν είτε ανάκλησης από το Δήμο και από την άλλη την προκήρυξη καινούργιων σε νέες θέσεις.

Σημειώνεται ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι άδειες για τα περίπτερα δίνονταν με κοινωνικά κριτήρια και ο Δήμος παραχωρούσε μόνο την άδεια για τους κοινόχρηστους χώρους. Έτσι, φθάσαμε να έχουμε 115 περίπτερα στο νησί.

Επίσης, τα περισσότερα ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους. Τώρα, βάσει του νέου νόμου αυτό αλλάζει.

Βάσει του νόμου, το 30% των θέσεων των περιπτέρων δίνεται σε άτομα με κοινωνικά κριτήρια και το υπόλοιπο 70% προκηρύσσεται με δημόσιο διαγωνισμό. Έτσι, ο Δήμος ήδη το έχει κάνει αυτό για το 30% που ήταν πέντε περίπτερα.

Τα περίπτερα που προκηρύσσονται στις καινούργιες θέσεις είναι δέκα. Την περασμένη Δευτέρα, στη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή κατήρτισε τους όρους διακήρυξης για τη δημοπρασία «Παραχώρηση δικαιώματος χρήσης περιπτέρων».

Αυτή θα είναι φανερή και προφορική και η ημερομηνία αναμένεται να οριστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσο αφορά στο μίσθωμα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη διακήρυξη, λαμβάνονται υπόψη οι παράμετροι που έχουν σχέση με την ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται η θέση των περιπτέρων, την κυκλοφοριακή ροή της οδού επί της οποίας βρίσκεται, την πληθυσμιακή πυκνότητα της περιοχής και με δεδομένα τις τρέχουσες τιμές μίσθωσης περιπτέρων που βρίσκονται σε εγγύτερες περιοχές κάθε φορά με το υπό εξέταση περίπτερο με τις κατάλληλες αναγωγές, ορίζεται η τιμή εκκίνησης μηνιαίου μισθώματος (σ.σ. κατώτατο όριο προσφοράς).

Οι δέκα νέες θέσεις περιπτέρων και το κατώτατο μίσθωμα που ορίζεται είναι οι παρακάτω:

• Για το περίπτερο στην οδό Αττάλειας-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 350,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 4.200,00€.

• Για το περίπτερο στην πλατεία Αγ. Όρους-οδός Καβάλας-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 300,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 3.600,00 €.

• Για το περίπτερο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο ύψος της οδού Άμστερνταμ Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 500,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 6.000,00€.

• Για το περίπτερο στην συμβολή των οδών Αθηνών και Νοσοκόμων-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 350,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 4.200,00€.

• Για το περίπτερο στην οδό Ηλία Βενέζη-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 500,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 6.000,00€.

• Για το περίπτερο στην οδό Στρατή Μυριβήλη-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 300,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 3.600,00€.

• Για το περίπτερο στην οδό Άγγελου Σικελιανού-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 500,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 6.000,00€.

• Για το περίπτερο στην πλατεία Αιγαίου-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 500,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 6.000,00€.

• Για το περίπτερο επί της οδού Ίωνος Δραγούμη & Γρίβα-Ρόδος, ορίζεται το ποσόν των 550,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 6.600,00€.

• Για το περίπτερο στην πλατεία Απολλώνων-Δημ. Κοιν. Απολλώνων, ορίζεται το ποσόν των 250,00 € για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, επί δώδεκα μήνες, ήτοι κατώτατο ετήσιο μίσθωμα 3.000,00€.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας