Θα προχωρήσουν τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία στη Ρόδο

Θα προχωρήσουν τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία στη Ρόδο

Θα προχωρήσουν τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 399 ΦΟΡΕΣ

Για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν το νησί της Ρόδου και θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν μέσα στην εβδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υποδομών δήμου Ρόδου Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για τα έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία Αφάντου με προϋπολογισμό έργου περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ, την αντιπλημμυρική προστασία Ιαλυσού με προϋπολογισμό έργου περί το 1 εκατομμύριο ευρώ, την αντιπλημμυρική προστασία Παστίδας με προϋπολογισμό έργου περί τις 8οο χιλιάδες ευρώ, την αντιπλημμυρική προστασία Γενναδίου με προϋπολογισμό έργου περί τις 800 χιλιάδες ευρώ και την αντιπλημμυρική προστασία Φαληρακίου με προϋπολογισμό έργου περί τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι αναθέσεις κατά τα προβλεπόμενα σε μελετητές για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας Αρχαγγέλου.
Σημειώνεται ότι τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ και από πόρους της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Για τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης δήλωσε τα εξής: «ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο προσωπικά για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην περιφέρεια και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ρόδου.
Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της υδροοικονομίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και θέματα αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ και μέσα από πόρους της περιφέρειας σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν στο νησί της Ρόδου μία σειρά από σημαντικά έργα. Πέραν αυτού υπάρχει και ένας σχεδιασμός ο οποίος πέρα από την οικονομική κρίση που υπάρχει και τη συρρίκνωση πόρων και εσόδων αποσκοπεί στο να δώσει στη Ρόδο την ώθηση που χρειάζεται για να προχωρήσουν μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική προστασία του νησιού και παράλληλα τεχνικά έργα που θα δώσουν στους κατοίκους του τις υποδομές που χρειάζονται.
Αυτές οι συναντήσεις γίνονται τακτικά και θα συνεχίσουν για να μπορέσει να υπάρξει συντονισμός των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης.

Τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός του Μαΐου ώστε το χειμώνα του 2017 να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα. Γενικά η ανομβρία που πλήττει το νησί της Ρόδου μπορεί να προκαλέσει και ακραία καιρικά φαινόμενα και όταν σημειωθεί πολύ έντονη βροχόπτωση μπορεί να δημιουργηθούν πλημμύρες. Όσο πιο πολύ θωρακιστούμε τόσο μικρότερες καταστροφές θα έχουμε».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών