Θα γίνουν δημοπρασίες για την παραχώρηση των παραλιών

Θα γίνουν δημοπρασίες για την παραχώρηση των παραλιών

Θα γίνουν δημοπρασίες για την παραχώρηση των παραλιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1157 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης από την Οικονομική Επιτροπή

Η κατάρτιση των όρων της διακήρυξης για τη δημοπρασία των πόστων στις παραλίες που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Περδίκης, το θέμα ήρθε ως έκτακτο και αφορούσε στην κατάρτιση όρων φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση με αντάλλαγμα δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας.

Οι παραλίες αυτές είναι αρμοδιότητας ΕΤΑΔ, με την οποία ο Δήμος έχει υπογράψει σύμβαση για το 2016.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης, είναι παραλίες στις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου, Ιαλυσού, Καλλιθέας και Ρόδου και αφορά στην τοποθέτηση ομπρελών παραλίας, θαλάσσιων μέσων αναψυχής (Θ.Μ.Α.) και καντίνες.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, οι τιμές εκκίνησης είναι ακριβώς οι ίδιες με πέρυσι καθώς δεν έγινε καμία αύξηση.

Χθες, η Οικονομική ενέκρινε κατά πλειοψηφία τους όρους της δημοπρασίας αφού η κα Ευαγγελία Παναή της δημοτικής παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ» ψήφισε παρών, ενώ η Επιτροπή εξουσιοδότησε τον κ. Περδίκη να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού η οποία θα είναι πιθανότατα αμέσως μετά το Πάσχα. Επίσης, η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού θα είναι ίδια με την περσινή χρονιά.
Σημειώνεται ότι για την παραλία στ’ Αφάντου έχει αποδοθεί στις 31/12/2015 και δεν υπάρχει παραχώρηση από την ΕΤΑΔ.

Τα πόστα
Οι χώροι παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλού προς τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος καθώς και το ελάχιστο όριο προσφοράς, ορίζονται ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου
-Παραλία Τσαμπίκας: Δέκα πόστα για τροχήλατη καντίνα από τα οποία τα δύο έχουν τιμή εκκίνησης 8.800 ευρώ, ένα 500 ευρώ και τα υπόλοιπα 4.400 ευρώ.
Επίσης, παραχωρούνται δεκαέξι πόστα για ομπρέλες με τιμή εκκίνησης 3.850 ευρώ.
Ακόμη, στην Τσαμπίκα παραχωρούνται τρία πόστα για Θ.Μ.Α. με τιμή εκκίνησης το 1ο 3.200 ευρώ και τα άλλα δύο 7.000 ευρώ.

Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού
Βγαίνουν σε δημοπρασία εικοσιένα πόστα για ομπρέλες με τιμή εκκίνησης όλα στα 1500 ευρώ και στις θέσεις: Παιδική χαρά, Βράχος, Μαέστρο, Καλύβα 1, Καλύβα 2, Area Blue, τρεις θέσεις στο Ατλάντικα, τρεις θέσεις στο Ολυμπίκ, Οκεανίς 1 (σ.σ. υπό αίρεση επειδή έχει κατατεθεί αίτησης προτιμησιακού δικαιώματος), Λητό, Φανερωμένη 1, Καψής, δύο στο Ρόδος Πάλλας, Κοσμοπόλιταν 1 και δύο θέσεις στο Πλάτινουμ.

Επίσης, δημοπρατούνται τέσσερα πόστα για τροχήλατη καντίνα με τιμή εκκίνησης 1800 ευρώ στις θέσεις: Φανερωμένη, Κοσμοπόλιταν, Ολύμπικ και Ατλάντικα.
Τέλος, δημοπρατούνται πέντε πόστα για Θ.Μ.Α., στις θέσεις: Κόστα Μάρε (τιμή 3.250 ευρώ), Μπικίνι (τιμή 2.100 ευρώ), Ολύμπικ (τιμή 3.200 ευρώ), Σέρατον (τιμή 3.250 ευρώ) και Καψής Κοσμοπόλιταν (τιμή 3.250 ευρώ).

Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
Τέσσερα πόστα για ομπρέλες δημοπρατούνται στην Παραλία Τραγανού με τιμή εκκίνησης 2.500 ευρώ και ένα πόστο για τροχήλατη καντίνα στη θέση «Βίγλα» με τιμή εκκίνησης 1.300 ευρώ.

Δημοτική Ενότητα Ρόδου
Δημοπρατούνται τρία πόστα για Θ.Μ.Α. στις θέσεις: Έλλη (σ.σ. έναντι καζίνο Ρόδου, τιμή 1200 ευρώ), Έλλη-Ενυδρείο (σ.σ. έναντι Ενυδρείου, τιμή 2500 ευρώ) και Μπελβεντέρε (σ.σ. κάτω από το ξενοδοχείο αριστερά, τιμή 1.200 ευρώ.
Δημοπρατούνται 68 πόστα για ομπρέλες στη θέση Έλλη-Ενυδρείο-Μπελβεντέρε με τιμή εκκίνησης 4.000 ευρώ σε όλα και ένα πόστο στα Κρητικά (σ.σ. κάτω από το ξενοδοχείο Sirene) με την ίδια τιμή εκκίνησης.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024