Κοντός, αλλά θαυματουργός

Κοντός, αλλά θαυματουργός

Κοντός, αλλά θαυματουργός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 149 ΦΟΡΕΣ

Τρίτος σκόρερ της Α1 ο Ρέλεφορντ παρά τα 183 εκατοστά του!

Με τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο Τρέβορ Ρέλεφορντ (δύο φορές Πολυτιμότερος Παίκτης αγωνιστικής και μάλιστα σε συνεχόμενα παιχνίδια) κατάφερε να πλασαριστεί ανάμεσα στους καλύτερους ξένους του φετινού πρωταθλήματος. Όχι μόνο βοήθησε τον Κολοσσό H Hotels να κερδίσει από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία αλλά να μπει ξανά στα πλέι οφ.

Ο βραχύσωμος Αμερικανός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «θαλασσί» με μέσο όρο πόντων κοντά στους 14, είχε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (περίπου 28 λεπτά ανά αγώνα) χωρίς να χάσει ούτε ένα ματς ενώ ήταν με διαφορά ο πιο αποτελεσματικός σε ασίστ και κλεψίματα.
Μόνο που ο Ρέλεφορντ, για να μπορέσει να μπει στη λίστα με τους διακριθέντες ξένους της Α1, ξεχώρισε και σε επίπεδο πρωταθλήματος όχι μόνο ομάδας.

Οι αριθμοί του Ρέλεφορντ:
• Τρίτος σκόρερ της κατηγορίας με 361 πόντους.
• Τέταρτος στις ασίστ με 105 τελικές πάσες.
• Δεύτερος «κλέφτης» με 45 κλεψίματα.
• Τέταρτος στην αξιολόγηση με 401 βαθμούς.
• Πέμπτος στα λάθη με 66.
• Όγδοος στα δίποντα με 94(/163).
• Ένατος στα τρίποντα με 35(/91).
• Ενδέκατος στις βολές με 68(/85).
• Ένατος στα κερδισμένα φάουλ με 104.

Πρέπει να αναφέρουμε πως ο Ρέλεφορντ ήταν με διαφορά ο πιο κοντός παίκτης στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας (1.83μ.) καθώς ο αμέσως επόμενος είναι ο Μακ Νιλ του Άρη με ύψος 1.91μ.
Φυσικά, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αυτός που τράβηξε το μεγαλύτερο «κουπί» ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Μπορεί στην τελική ευθεία για τη λήξη της κανονικής περιόδου να τραυματίστηκε και να μην ξαναβρήκε τα καλά του πατήματα, ήταν όμως ο ακρογωνιαίος λίθος του Κολοσσού H Hotels στο (εξαιρετικό) πρώτο μισό της σεζόν.

Σε 25 αγώνες, κατάφερε να βγει δέκατος έκτος σκόρερ της Α1 (και τέταρτος Έλληνας!) με 294 πόντους εκ των οποίων οι 73 ήρθαν από τη γραμμή των βολών (ενδέκατος). Ήταν ο τρίτος ριμπάουντερ της ομάδας του με 107 (86 αμυντικά και 21 επιθετικά), μοίρασε 76 ασίστ όσες και ο Άχονεν και κέρδισε τα περισσότερα φάουλ αντιπάλων (109), επίτευγμα που τον έφερε και στην έκτη θέση όλου του πρωταθλήματος!
Ήταν, επίσης, ο δεύτερος «κλέφτης» του Κολοσσού μετά τον Ρέλεφορντ (33) και ένατος στο πρωτάθλημα αλλά πρώτος σε λάθη (75) τόσο των «θαλασσί» όσο και ολόκληρης της κατηγορίας.

Διπλή παρουσία στις τάπες
Από κει και πέρα, στο TOP 5 των κοψιμάτων, ο Γουίλ Ντέιβις αναδείχθηκε τρίτος μπλοκέρ με 22 και ο Γκάρι Μακ Γκι πέμπτος με 20.
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Μακ Γκι ήταν επίσης πέμπτος σε ποσοστό διπόντων με σχεδόν 63%!
Τέλος, ο Κέλβιν Λιούις μπήκε στην πεντάδα με τα περισσότερα τρίποντα (47).

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης