Επίσκεψη του Νεκτάριου Σαντουρινιού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Επίσκεψη του Νεκτάριου Σαντουρινιού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Επίσκεψη του Νεκτάριου Σαντουρινιού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (11/4/16) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τόνισε τον κομβικό της ρόλο στην διατήρηση και συντήρηση όλων των σημαντικών μνημείων των νησιών της Δωδεκανήσου- μνημεία θησαυροί, όπως είπε χαρακτηριστικά, τόσο για τις νέες γενιές, όσο και για τους επισκέπτες. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων, τέθηκαν από την πλευρά τους κλαδικά ζητήματα αλλά διατυπώθηκαν επίσης και απορίες σχετικά με το φορολογικό, στις οποίες ο βουλευτής Δωδεκανήσου έδωσε τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επίσκεψης, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, είχε συνάντηση και με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κ. Μάνια Μιχαηλίδου, από την οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων που εκπονεί η Υπηρεσία, για τις εργασίες που εκτελούνται ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιοδου αλλά και για τον προγραμματισμό νέων δράσεων, το αμέσως προσεχές διάστημα. Κατά τη συζήτηση με την κα Μιχαηλίδου, τέθηκαν επίσης, τα πολύ σοβαρά ζητήματα της έγκρισης του χωροταξικού της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου αλλά και το δίκαιο αίτημα όλων των φορέων της πόλης για την υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης. Τέλος, ιδιαίτερα για το ζήτημα της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε ότι είναι σε επαφή τόσο με το Δήμο Ρόδου όσο και με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή της.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024