Συνεχίζεται η έρευνα στο Κτηματολόγιο Ρόδου

Συνεχίζεται η έρευνα στο Κτηματολόγιο Ρόδου

Συνεχίζεται η έρευνα στο Κτηματολόγιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 952 ΦΟΡΕΣ

Τι δήλωσε χθες ο διευθυντής κος Νίκος Ματσάκης

Συνάντηση με τον Κτηματολογικό δικαστή της Ρόδου, αναμένεται να ζητήσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής, προκειμένου από κοινού με το δ.σ του Συλλόγου να γίνει ενημέρωση για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με το Κτηματολόγιο της Ρόδου.

Η υπόθεση, που φαίνεται να αντιστοιχεί σε παλαιότερα προβλήματα και παραλείψεις που είχαν καταγραφεί στην λειτουργία της άκρως νευραλγικής υπηρεσίας, αναμένεται να ελεγχθεί εξονυχιστικά από κάθε άποψη.

Η έρευνα, θα επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα, όπου δηλαδή υπάρχουν ενδείξεις, καταγγελίες ή στοιχεία που θα χρήζουν διερεύνησης.

Οι συναλλαγές στην υπηρεσία του Κτηματολογίου, συνεχίζονται πάντως από χθες κανονικά, ενώ δόθηκε εκ νέου πρόσβαση σε όλους τους χώρους.

Ο δικαστής, δέσμευσε κι έχει στα χέρια του πάντως μια σειρά από φακέλους που είχε στην κατοχή του ο κ. Νίκος Ματσάκης, προκειμένου να διασφαλίσει την αυθεντικότητά τους.
Σημειώνεται ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου ο κ. Ματσάκης, διαπιστώθηκαν (και είχαν αναφερθεί εγγράφως δια μέσω δικηγόρων) παρατυπίες σε φακέλους ή απώλειές τμημάτων φακέλων για μεταβιβάσεις ή εξαγορές κτημάτων.

Εξώδικο από τον κ. Ματσάκη στον Κτηματολογικό Δικαστή
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίκος Ματσάκης δια μέσω του δικαστικού επιμελητή κ. Χρυσόστομου Κόκκαλη, έστειλε στον Κτηματολογικό Δικαστή χθες το μεσημέρι, εξώδικο διαμαρτυρία – πρόσκληση του διευθυντή του Κτηματολογίου της Ρόδου, για τις πρωτοβουλίες αυτές που πήρε ο Κτηματολογικός δικαστής, εμφανίζοντας το διευθυντή και το προσωπικό, ότι δεν είναι ικανοί, να διαφυλάξουν την νομιμότητα της υπηρεσίας.

Ο διευθυντής του Κτηματολογίου Νικόλαος Ματσάκης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι ο δικαστής συνεχίζει το έργο των ελέγχων, τονίζοντας ότι είχε συσσωρευτεί μεγάλος όγκος πολύχρονων υποθέσεων με ποινικές εξελίξεις.

«Η ποινική εμπλοκή μιας υπόθεσης, είπε, είναι πολύ απλή τη σημερινή εποχή. Οποιαδήποτε υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε ποινική, είτε με τους νόμους περί αυθαιρέτων κατασκευών, είτε με τους νόμους της υπαγωγής που έχουν περιπλέξει νομοθετικά την όλη κατάσταση».

Διευκρίνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας δεν έχει διαταραχθεί, εξαιτίας της παρουσίας του κτηματολογικού δικαστή και επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και τη μη μηχανοργάνωσης.
«Μέσα στην κρίση, πρόσθεσε, η δουλειά μας αυξήθηκε υπέρμετρα, ενώ το προσωπικό μειώνεται συνεχώς».

Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια