Το μουσικό σχολείο Ρόδου ταξίδεψε στη Μαδρίτη και στο Τολέδο

Το μουσικό σχολείο Ρόδου ταξίδεψε στη Μαδρίτη και στο Τολέδο

Το μουσικό σχολείο Ρόδου ταξίδεψε στη Μαδρίτη και στο Τολέδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Οι μαθητές θαύμασαν τα αξιοθέατα, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία της Μαδρίτης

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Αφιέρωμα στους Ισπανούς συνθέτες» το σύνολο πιάνου για 4 χέρια με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Σπύρου Ευτυχία και Κακογιάννη Ελένη, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Μαδρίτη και στο Τολέδο της Ισπανίας, από 21 μέχρι 25 Μαρτίου 2016.
Tους μαθητές/τριες συνόδευε και ο καθηγητής του σχολείου κύριος Βεκιάρης Μιχαήλ.

Η δράση αυτή προσέφερε στους μαθητές που συμμετείχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά όχι μόνο τα αξιοθέατα της Μαδρίτης – μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία τους – αλλά και πολλά έργα τέχνης πραγματοποιώντας επίσκεψη σε μερικά από τα πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου όπως το Prado και το Reina Sophia.

Περιηγήθηκαν στην Puerta del Sol που αποτελεί το κεντρικότερο σημείο της Μαδρίτης, στην Plaza de la Cibeles με το συντριβάνι της θεάς Κυβέλης, στην κλειστή αγορά Mercado de San Miguel και στη Plaza de Villa που περιβάλλεται από έξοχα δείγματα μαδριλένικου μπαρόκ.

Επισκέφτηκαν το στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου που είναι η έδρα του συλλόγου της Ρεάλ Μαδρίτης , επισκέφτηκαν το μουσείο με τα τρόπαια και περιηγήθηκαν τις εγκαταστάσεις του ιστορικού συλλόγου καθώς και τον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος επισκέφτηκαν το Τολέδο που υπήρξε πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιά της UNESCO.
Επιστέγασμα αυτής της δράσης θα είναι συναυλία στο Ισπανικό Κατάλυμα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με τους μαθητές να ερμηνεύουν έργα Ισπανών συνθετών για 4 χέρια.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων