Τα κοιμητήρια είναι ιεροί χώροι και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε

Τα κοιμητήρια είναι ιεροί χώροι και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε

Τα κοιμητήρια είναι ιεροί χώροι και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 796 ΦΟΡΕΣ

Παρέμβαση της τοπικής συμβούλου Ρόδου κ. Κατερίνας Κουμεντή

Να ληφθούν συγκεκριμένα και συντονισμένα μέτρα και να παρθούν άμεσες αποφάσεις φύλαξης, καθαρισμού και ευπρεπισμού στα κοιμητήρια της Ρόδου, ζητά με σχετικό έγγραφό της προς την Δημοτική Κοινότητα της Ρόδου, η τοπική σύμβουλος κα Κατερίνα Κουμεντή.

Στο έγγραφό της, προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου (ενόψει της συζήτησης για τον κανονισμό λειτουργίας των Κοιμητηρίων) η τοπική σύμβουλος, σημειώνει συγκεκριμένα:

«Περίπου ένα χρόνο πριν, στη συνεδρίαση της 30ης Απριλίου του 2015, συζητήθηκε το θέμα για την αποκατάσταση ζημιών και τον τρόπο πληρωμής λόγω καταστροφής του μνήματος Σπανουδάκη (αρ. απ. 113/2015).

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κοιμητήριο. Το θέμα της ζημιάς του μνήματος από το αυτοκίνητο και η πιθανή πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ή/και δυστυχήματος κατέστη και από εσάς μείζονος σημασίας.

Πέρα απ’ αυτό αναφέρθηκε από τον κ. Στυλιανού ότι υπάρχουν 80 και πλέον καταγγελίες πολιτών σε σχέση με τη λειτουργία του που αφορούν σε καθημερινά προβλήματα (όπως κλοπές καντηλιών, βάζων, κ.ά.). Το θέμα της καθαριότητας των τάφων είναι ένα ακόμα μείζον θέμα, αφού σε κάποιες πτέρυγες οι τάφοι είναι πνιγμένοι στο χορτάρι, τα νερά λιμνάζουν στα αυλάκια, τα μπάζα από τις εκσκαφές τάφων δε μαζεύονται έγκαιρα με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Οι προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν τα ταφικά μνημεία (όχι να είναι ομοιόμορφα αλλά να πληρούν προϋποθέσεις στην εικόνα που παρουσιάζουν) αποτελεί ένα θέμα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Κοιμητηρίου και θα μπορούσαν να συζητηθούν προτάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (να δοθούν πρότυπα).

Στην τότε συνεδρίασή μας ετέθη δεδομένο, επιβεβλημένο και επιτακτικό ότι θα έπρεπε να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο τοπικό συμβούλιο ο νέος κανονισμός. Έκτοτε έχει περάσει ένας χρόνος και το θέμα δεν ήρθε ποτέ. Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να διογκώνονται.

Στις 22/01/2016 λάβαμε απαντητικό έγγραφο από τον κ. Διακοσταματίου σε ερώτημα που θέσατε σχετικά με τις δυνατότητες φύλαξης του Κοιμητηρίου. Η υπηρεσία προτείνει λύση. Όμως όπως είχαμε πει και πριν ένα χρόνο το πρόβλημα του Κοιμητηρίου δεν είναι μόνο η φύλαξη αλλά πολλά περισσότερα. Όλες οι προτάσεις και οι ενδεχόμενες λύσεις θα πρέπει να συζητηθούν, να ψηφιστούν και εν συνεχεία να τεθούν προς διαβούλευση και εν τέλει ψήφιση από το ΔΣ. Ως δημοτική κοινότητα οφείλουμε σύντομα να διατυπώσουμε προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του Κοιμητηρίου.

Κουμεντή Κατερίνα
Τοπική σύμβουλος ΔΚ Ρόδου
Δασκάλα

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»