Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για τις εξώσεις από τη Νέα Αγορά

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει  για τις εξώσεις από τη Νέα Αγορά

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για τις εξώσεις από τη Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 598 ΦΟΡΕΣ

Σε 54 ανέρχονται οι καταστηματάρχες που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο

Για την «έξωση» 54 ενοικιαστών της Νέας Αγοράς που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο για παράταση της μίσθωσης και αντίστοιχα την παράταση αυτής για δέκα ενοικιαστές που έχουν συμμορφωθεί, καλείται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, στη συνεδρίασή του που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Απριλίου.

Καταρχήν, σύμφωνα με την απόφαση που είχε λάβει το δ.σ. το 2015 οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς που επιθυμούν να παραμείνουν εκεί θα πρέπει να είχαν υπογράψει συμβόλαιο παράτασης της μισθωτικής τους σχέσης για το ακίνητο. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, όμως, ήταν να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και κυρίως όσοι είχαν οφειλές να υπάγονταν σε ρύθμιση και, επίσης, να είχαν εξοφλήσει όλες τις οφειλές τους σε μισθώματα μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική εισήγηση που έρχεται στο δ.σ. από τον εντεταλμένο σύμβουλο για την ακίνητη περιουσία του Δήμου κ. Δήμο Μουτάφη, καταρχήν, λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω απόφαση του δ.σ., το γεγονός ότι παρήλθε η 31η Δεκεμβρίου 2015 που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλουν οι συγκεκριμένοι μισθωτές τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υπογραφή του συμβολαίου παράτασης της μίσθωσης, οι συγκεκριμένοι δεν ανταποκρίθηκαν.

Επίσης, οι μισθώσεις με εκμισθωτή Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ή ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού είναι πάντοτε ορισμένου χρόνου και μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου των μισθώσεων στις 31/12/2012, αυτές δεν κατέστησαν αορίστου χρόνου. Ακόμη, όπως αναφέρεται, οι μισθωτές αυτοί, μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου εξακολουθούν να παραμένουν στα καταστήματα «όχι πλέον ως εκμισθωτές δυνάμει έγκυρης, ισχυρής και ισχύουσας σύμβασης μίσθωσης αλλά ως αυθαίρετοι κάτοχοι», όπως αναφέρεται και σημειώνεται τους κάλεσαν και υπέβαλαν τις απόψεις τους.

Παρατίθεται, λοιπόν, ο πίνακας με τους 54 αυτούς ενοικιαστές οι οποίοι έως τώρα δεν έχουν συνάψει σύμβαση παράτασης με το Δήμο και καλείται το Σώμα να αποφασίσει για την έκδοση πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής λόγω μη συμμόρφωσής τους στα κατά το νόμο οριζόμενα.

Στην ίδια συνεδρίαση, θα ζητηθεί από το δ.σ. η παράταση των μισθωτικών σχέσεων για δέκα ενοικιαστές της Νέας Αγοράς που κατέθεσαν σχετική αίτηση. Μάλιστα, ζητείται από το Σώμα να συγχωρέσει το εκπρόθεσμο της υποβολής των αιτήσεων για την παράταση λόγω πλήρους συμμόρφωσής τους, κάτι που, άλλωστε, είχε κάνει γνωστό και ο κ. Μουτάφης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αναμένεται να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι του Συλλόγου των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους αλλά και την αντίθεσή τους για το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής αφορούν και ενοικιαστές που είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση αλλά δεν είχαν εξοφλήσει το Δήμο μέχρι τον Απρίλιο του 2014, κάτι για το οποίο ο Σύλλογος είχε διαμαρτυρηθεί από την αρχή.

Διαβάστε ακόμη

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων