Τραυματισμός δύο μαθητών σε τροχαίο

Τραυματισμός δύο μαθητών σε τροχαίο

Τραυματισμός δύο μαθητών σε τροχαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1929 ΦΟΡΕΣ

Έντονη διαμαρτυρία από την Ένωση Γονέων

Αναφορικά με τροχαίο που έγινε στην Κρεμαστή, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να τραυματιστούν δύο μικροί μαθητές, από την Ένωση Γονέων Ρόδου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου εκφράζει την οργή και αγανάκτησή του για τον τραυματισμό των δύο μικρών μαθητών στο τροχαίο που έγινε στην Κρεμαστή την Παρασκευή 8 Απριλίου. Γνωρίζουμε πως εδώ και καιρό έχει επισημανθεί τόσο από γονείς όσο και από δασκάλους και μαθητές η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης διάβασης για τους μαθητές, όμως οι αρμόδιοι φορείς αδιαφόρησαν, χωρίς αυτό να μας προκαλεί έκπληξη.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς των παιδιών που τραυματίστηκαν και την αλληλεγγύη μας στις αποφάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις που θα πάρουν οι γονείς των σχολείων. Τονίζουμε την ανάγκη να μην επιτρέψουν γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπική κοινωνία να «κουκουλωθεί» το πρόβλημα, να μην επαναπαυτούν από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να πάρουμε μέτρα, ειδικά όταν μιλάμε για μαθητές που καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο!

Το ΔΣ της Ένωσης καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ώστε οι μαθητές να πηγαίνουν αλλά και να φεύγουν από το σχολείο ασφαλείς. Απαιτούμε οι αρμόδιοι, Περιφέρεια, Δήμος, Τροχαία να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για να μην συμβούν άλλα ατυχήματα, όχι μόνο κατά τη λειτουργία των σχολείων αλλά και γενικότερα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα η ανάγκη ύπαρξης σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων σε όλα τα σχολεία για να είναι ασφαλή όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις μένουν υποσχέσεις για άλλη μια φορά, γεγονός που δείχνει πώς ο μόνος δρόμος να διασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε ένα ασφαλές, σύγχρονο και αξιοπρεπές σχολείο είναι ο διαρκής και αποφασιστικός αγώνας μας!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καραπάνου Ειρήνη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαδοπούλου Σπυριδούλα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο