Μουσείο γελοιογραφίας στη Ρόδο

Μουσείο γελοιογραφίας στη Ρόδο

Μουσείο γελοιογραφίας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Εθνικό μουσείο γελοιογραφίας προτείνεται να δημιουργηθεί στη Ρόδο, ιδέα στην οποία φαίνεται ότι συμφωνούν και οι ίδιοι οι γελοιογράφοι που πήραν μέρος στην πρόσφατη έκθεση με θέμα το προσφυγικό.
Το μουσείο θα φιλοξενεί μία μόνιμη έκθεση με το συγκεκριμένο θέμα την οποία θα μπορούν να επισκέπτονται οι τουρίστες που θα κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

«Στο πλαίσιο διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας και αφού ολοκληρώσει τον κύκλο της προτείνεται να υπάρξει μία μόνιμη έκθεση για το προσφυγικό στη Ρόδο, για να την βλέπουν οι επισκέπτες της» δήλωσε χτες ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης που είχε και την πρωτοβουλία για την παρουσίαση της έκθεσης στο νησί τον προηγούμενο μήνα και πρόσθεσε «Μάλιστα οι γελοιογράφοι συμφωνούν στην ίδρυση του εθνικού μουσείου γελοιογραφίας στη Ρόδο προς τιμήν του Βαγγέλη Παυλίδη και του Μιχάλη Κουντούρη.

Έχουμε δύο παγκοσμίου φήμης και αξίας σκιτσογράφους που είναι σε θέση και έχουν τη διάθεση να αναλάβουν τη λειτουργία σε συνεργασία με το λογοτεχνικό κέντρο.

Δηλαδή να φιλοξενούμε εδώ σκιτσογράφους να δημιουργούν και ταυτόχρονα να παρουσιάζουν τα έργα τους μέσα σε αυτό το μουσείο.
Είναι δράσεις που μπορούν να γίνουν και δεν έχουν μεγάλο κόστος όμως θέλουν έναν συντονισμό όλης της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας».

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών