Στα ουράνια… ο Ιάλυσος (φωτορεπορτάζ)

Στα ουράνια… ο Ιάλυσος (φωτορεπορτάζ)

Στα ουράνια… ο Ιάλυσος (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 872 ΦΟΡΕΣ

Νίκησε την Τριγλία Ραφήνας στην παράταση με 2-1, και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, της 7ης Μαΐου με αντίπαλο την Πύδνα Κίτρους (Πιερίας)

Μεγάλη νίκη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, πέτυχε πριν από λίγο στο «Οικονομίδειο» ο Ιάλυσος, ο οποίος επικράτησε της Τριγλίας Ραφήνας στην παράταση με 2-1, σε ένα ματς στο οποίο φάνηκε για μια ακόμα φορά η αποφασιστικότητα, το πάθος, αλλά και η θέληση της κατάκτησης του τροπαίου από πλευράς των παικτών του.

Ο Ιάλυσος μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι. Από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να φτάσει στο γρήγορο γκολ.

Ο Γιώργος Σάββενας έριξε το βάρος στο κέντρο του γηπέδου, αφήνοντας στην επίθεση τον έμπειρο Σπάρταλη και βγαίνοντας στην αντίπαλη περιοχή, από τα άκρα με το Μαθιό και τον Παφιάκη κι έχοντας τον Α. Αθανασίου να βγαίνει στην επίθεση σε ελεύθερο ρόλο.

Οι «ερυθροκίτρινοι» προηγήθηκαν με τον Σπάρταλη στο 19΄ και κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο β΄ μέρος η Τριγλία προσπάθησε να πιέσει περισσότερο και να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Ιάλυσο να διαχειρίζεται σωστά το παιχνίδι μέχρι το 71', οπότε σημειώθηκε το 1-1, από μια αδράνεια της άμυνας αλλά και λάθος έξοδο του Λουτριώτη.

Μοιραία το παιχνίδι πήγε στην παράταση, με τους ρυθμούς να πέφτουν κι η ποιότητα που υπήρχε στο ενενηντάλεπτο, να παραχωρεί τη θέση της στην σκοπιμότητα.

Ο Ιάλυσος έχασε την αριθμητική ισορροπία στο 103', όταν ο Κοκκίνης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Σάββενα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Με την κεφαλιά του Κατέ Φονσέκα στο 106' κέρδισαν τον αντίπαλο τους με 2-1 και πήραν την πρόκριση για τον τελικό.


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
2' Από μπαλιά του Α. Αθανασίου ο Σπάρταλης μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ.

19' Μπροστινή μπαλιά του Α. Αθανασίου στην πλάτη της άμυνας της Τριγλίας. Ο Σπάρταλης πήρε την μπάλα και βλέποντας τον Δήμιζα να βγαίνει, τον πλάσαρε για να σημειώσει το 1-0.

26' Καρμπόν η φάση του γκολ με τον Α. Αθανασίου να δημιουργεί και τον Σπάρταλη να σουτάρει άουτ από καλή θέση.

63' Ο Μανδύλης έβγαλε την σέντρα κι ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

71' Ο Μανδύλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Λουτριώτης πραγματοποίησε άστοχη έξοδο κι ο Μεϊμάρογλου πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα με κεφαλιά γράφοντας το 1-1.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ - ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ …2-1
103' Ο Κοκκίνης προσπάθησε να ανακόψει τον Βασιλείου αλλά με αντικανονικό τρόπο. Είδε την κόκκινη του κ. Ευαγγέλου και αποβλήθηκε.

106΄Ο Α. Αθανασίου εκτέλεσε φάουλ κι ο Φονσέκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δήμιζα για το 2-1.

Διακρίθηκαν από τον Ιάλυσο οι Παφιάκης, Ρεκλείτης, Φυλακούρης και ο Α. Αθανασίου. Πολύ καλοί από την Τριγλία οι Βασιλείου (πολύ εριστικός), Σκαφίδας και Τσέπας.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Ευαγγέλου και των βοηθών του κ.κ. Αργυρού και Γιαννουγλίδη.

Οι ομάδες:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Λουτριώτης, Σταυλάς (91' Μαρίνου), Κοκκίνης, Παπαδημήτρης, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Π. Αθανασίου, Σπάρταλης (108' Σαχίνης), Μαθιός (72' Φονσέκα), Α. Αθανασίου, Παφιάκης.
ΤΡΙΓΛΙΑ: Δήμιζας, Κάρδαρης, Μεϊμάρογλου, Καραδέμητρος (58' Τερζής), Τσέπας, Σκαφίδας, Μανδύλης, Κόντης (69' Σαγανάς), Κότσι (46' Σιαννής), Βασιλείου, Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες για τα «Δρόμεια» η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Με το μυαλό στην Παναχαϊκή

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ «Οι νησιώτικες ομάδες είχαν… στήριξη από ψηλά!»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΦΟΑ

Στις 29 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠ

Το πρόγραμμα το τοπικού μπάσκετ μετά το Πάσχα

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Βετεράνοι