Βαριές κουβέντες για το διαγωνισμό καθαριότητας

Βαριές κουβέντες για το διαγωνισμό καθαριότητας

Βαριές κουβέντες για το διαγωνισμό καθαριότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 450 ΦΟΡΕΣ

Κυριάρχησαν η ένταση και οι κόντρες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ανελέητο σφυροκόπημα δέχθηκε την Τετάρτη το βράδυ η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος σχετικά με την εξέλιξη που είχε ο διαγωνισμός για τους ιδιώτες στην καθαριότητα, σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που κυριάρχησαν η ένταση και οι κόντρες, με αποκορύφωμα τον «καβγά» ανάμεσα στον Δήμαρχο και την κα Ευαγγελία Παναή της ΡΟΠΟΑΝ αλλά και τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργο Υψηλάντη, όπου ειπώθηκαν βαριές κουβέντες!

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με «επιθετικές» διαθέσεις της μειοψηφίας όσο αφορά στο θέμα αυτό. Ο επικεφαλής της μείζονος κ. Στράτος Καρίκης κάλεσε τον Δήμαρχο να ενημερώσει αναλυτικά για το ποιος φταίει, μίλησε για ναυάγιο και περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται με τα σκουπίδια, λέγοντας ότι μήνα Απρίλιο το νησί δεν ήταν ποτέ σε χειρότερη κατάσταση!

Για το θέμα αυτό, αναλυτική ενημέρωση έγινε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μιχάλη Παλαιολόγο ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της σύμβασης και πως φθάσαμε μέχρι εδώ. Ο Αντιδήμαρχος υπερασπίστηκε βέβαια τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής λέγοντας ότι είναι η μοναδική στη χώρα που ξεκίνησε τις διαδικασίες για ένα τόσο μεγάλο έργο και τόνισε ότι θα πρέπει να φύγει και το παραμικρό συγνεφάκι.
Την εισήγηση του κ. Παλαιολόγου ακολούθησε μία…βροχή ερωτήσεων από μέλη της μειοψηφίας.

Σκληρή γλώσσα, όμως, χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ. Χατζής Χατζηευθυμίου ο οποίος αφού εξήγησε τη θέση του που είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και αντ’ αυτού είπε ότι με τόσα εκατομμύρια θα μπορούσε ο Δήμος να προσλάβει προσωπικό και να πάρει οχήματα με λίζινγκ, χαρακτήρισε τον διαγωνισμό «φιάσκο».

«Ο Δήμος Ρόδου έμπλεξε σε μία σοβαρή ιστορία πλαστογραφιών που δεν ξέρουμε τις συνέπειες», είπε και τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αυτή δεν θα τελειώσει πριν από τον Σεπτέμβριο.

Ακόμα περισσότερο ανέβασε τους τόνους ο κ. Υψηλάντης ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας: «Δεν είναι ο γιαλός στραβός, εσείς στραβά αρμενίζετε και έχετε και..το αλάθητο του Πάπα»! Ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ πρόσαψε έπαρση και αλαζονεία στη Δημοτική Αρχή θυμίζοντας ότι τους είχαν προειδοποιήσει ότι δεν οδηγεί πουθενά και είπε ότι οδήγησαν τη Ρόδο «σε ένα βάλτο που βρωμεί και ζέχνει»!

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του κατά του Δημάρχου για την ανάληψη της ευθύνης, ρωτώντας τι θα πει αυτό, ότι οι άλλοι είναι ανεύθυνοι; Στη συνέχεια είπε ότι ευθύνες υπάρχουν και είναι βαρύτατες και ότι είχε σκοπό να ζητήσει την παραίτηση του Αντιδημάρχου αλλά τώρα ρώτησε αν θα πρέπει να ζητήσει του Δημάρχου!

«Δεν νομίζω ότι έχετε τα κότσια να το κάνετε», είπε προς τον κ. Χατζηδιάκο και ανέφερε ότι ακούγεται ότι ο Δήμαρχος θα κηρύξει το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί το πιστοποιητικό αποτυχίας της Δημοτικής Αρχής!

Κλείνοντας, ο κ. Υψηλάντης, με το ίδιο καυστικό ύφος είπε: «Έχω πειστεί απόλυτα ότι δεν μπορείτε να διοργανώσετε ούτε…κοτέτσι, όχι το Δήμο Ρόδου. Συνεχίστε τους χορούς, τα πανηγύρια και τις φωτογραφήσεις και αφήστε τη Ρόδο στη μιζέρια της»!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Τάκης Πότσος, είπε, με τη σειρά του, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, συνειδητές, αφού η ίδια η Δημοτική Αρχή τορπίλισε τη ΔΕΚΡ ενώ αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίες στις ιδιωτικές εταιρίες.

Στη δευτερολογία του ο κ. Παλαιολόγου, απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν και είπε ότι η παραίτησή του είναι από την πρώτη μέρα στο γραφείο του Δημάρχου, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή απαξιώνεται μία προσπάθεια, όπως είπε.

Μετά από τα παραπάνω, η τοποθέτηση του Δημάρχου που ακολούθησε έβαλε «μπουρλότο» στη συνεδρίαση αφού ήταν και εκείνος ιδιαίτερα σκληρός, κυρίως κατά του κ. Υψηλάντη.

Ξεκίνησε χαρακτηρίζοντάς τον …καλό μάγειρα επειδή, όπως είπε, τεχνηέντως, διέγραψε το «πολιτική» και μίλησε μόνο για την ευθύνη που ανέλαβε. Και είπε στη συνέχεια: «Ναι, εγώ δεν είμαι περισπούδαστος πολιτικός, ούτε είμαι χαμαιλέοντας, ούτε έρπω, ούτε υπήρξα συμβουλάτορας τεσσάρων Δημάρχων, ούτε έχω αναλάβει εκπονήσεις δεκατριών τοπικών σχεδίων...».

Ακολούθως, υπεραμύνθηκε της σύμβασης για την καθαριότητα και των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής λέγοντας ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει όλα αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία και απευθυνόμενος πάλι προς τον κ. Υψηλάντη είπε: «Εσείς περιμένατε να καταρρεύσει ο Δήμος από τότε που έφυγε ο ιδιώτης και λυπάστε που αντέχει»!

Είπε, στη συνέχεια, ότι στις 10 Μαίου εκδικάζεται η μία προσφυγή και αν βγει ανάδοχος θα προχωρήσουν, αν όχι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Επίσης, ενδέχεται να γίνει μία συνεδρίαση του δ.σ. για το θέμα αυτό, άμεσα, προκειμένου να ζητήσει ο Δήμος βοήθεια για την καθαριότητα από άλλους Δήμους της χώρας.
Έκανε γνωστό, ακόμη, ότι κατατέθηκε φάκελος στον Εισαγγελέα για να διαπιστωθεί εάν η Επιτροπή του διαγωνισμού εξαπατήθηκε από τον οποιονδήποτε και δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Αντιδήμαρχό του.

Απαντώντας, ακόμη, στον κ. Υψηλάντη ο Δήμαρχος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος δεν είναι μισθοσυντήρητος, ότι πηγαίνει στα πανηγύρια γιατί ο Δήμαρχος πρέπει να πηγαίνει παντού και αφήνοντας αιχμές για τον Οργανισμό της ΔΕΥΑΡ, προκάλεσε την έκρηξη της κας Παναή και τα αίματα άναψαν για τα καλά αφού για αρκετά λεπτά έλαβε χώρα μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση ανάμεσα στον Δήμαρχο και τη σύμβουλο της ΡΟΠΟΑΝ. Για αρκετή ώρα, ο κ. Χατζηδιάκος και η κα Παναή φώναζαν ο ένας στον άλλο και αντάλλασσαν «πυρά».

«Δεν είστε στα φροντιστήρια», της είπε ο Δήμαρχος. «Πάτε για να φωτογραφίζεστε», του έλεγε η κα Παναή. Αφού σταμάτησαν για λίγο οι φωνές, ο Δήμαρχος είπε ότι καθ’ υπόδειξην του…αρχηγίσκου της μειοψηφίας οι άλλες παρατάξεις δεν ήρθαν ούτε στον απολογισμό ούτε συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου και ότι αυτά είναι κόμπλεξ που έχουν. Η κα Παναή είπε προς τον Δήμαρχο ότι έχει υποβιβάσει το επίπεδο του δ.σ.

Παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού ο κ. Υψηλάντης είπε ότι ο ίδιος έκανε πολιτική κριτική και δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις. «Είμαι περήφανος για την πορεία μου», δήλωσε και θύμισε ότι συγκρούστηκε και με Δημάρχους πολιτικούς προϊστάμενούς του. Είπε, ακόμη, ότι αν θέλουν πληροφορίες για την τρέχουσα σύμβαση που υλοποιεί μπορούν να ανατρέξουν στο «Διαύγεια».

Τελικά, τα θέματα που αφορούσαν στην πρόσληψη προσωπικού και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και είχαν να κάνουν με την καθαριότητα, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024