Στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο... τουρισμός αναστενάζει

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο... τουρισμός αναστενάζει

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο... τουρισμός αναστενάζει

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3291 ΦΟΡΕΣ

Ζητούν εγγράφως από τα πρακτορεία να έρχονται 3 ώρες νωρίτερα οι επιβάτες

Πολύ πιο σοβαρό απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, είναι το πρόβλημα στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» Ρόδου, καθώς η ταλαιπωρία αναμένεται να κορυφωθεί σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο, δημιουργώντας έτσι πρωτόγνωρες καταστάσεις για τη Ρόδο με κίνδυνο να διασυρθούμε διεθνώς!

Το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι η ιδιωτική εταιρία ελέγχου αποσκευών και επιβατών έχει αποψιλωθεί από προσωπικό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, υπάρχουν μόνο 80 εξειδικευμένοι υπάλληλοι για τον έλεγχο των χιλιάδων επιβατών που διακινούνται αυτή την εποχή, για 24 ώρες το 24ωρο!

Κανονικά για να υπάρχει ομαλή ροή των επιβατών και να μην υπάρχουν οι εξοντωτικές αυτές καθυστερήσεις στις υπηρεσίες ελέγχου του αερολιμένα Παραδεισίου «Διαγόρας» θα έπρεπε να υπηρετούν συνολικά 180 τουλάχιστον με αυξητική τάση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι που σήμερα υπηρετούν στην υπηρεσία ελέγχου αποσκευών και επιβατών στο αεροδρόμιο της Ρόδου, είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι, άριστα εκπαιδευμένοι και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να αναπληρώσουν την εργασία των υπολοίπων συναδέλφων τους.

Ένα άλλο στοιχείο που φανερώνει τον «αποδεκατισμό» της συγκεκριμένης υπηρεσίας από προσωπικό, είναι το εξαιρετικά χαμηλό ποσό με το οποίο αμείβονται οι εργαζόμενοι αυτοί (δεν ξεπερνά τα 585 ευρώ μικτά) με αποτέλεσμα πολλοί από τους υπαλλήλους που ήταν εκπαιδευμένοι, έμπειροι και πιστοποιημένοι και οι οποίοι εργάζονταν για πολλά χρόνια στην υπηρεσία ελέγχου του αεροδρομίου, να αναγκαστούν φέτος να εγκαταλείψουν.


Οργή και αγανάκτηση σε χιλιάδες ανθρώπους
Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έγινε κυριολεκτικά ο χαμός! Το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών, ενώ έντονες ήταν επίσης και οι διαμαρτυρίες των χιλιάδων ξένων τουριστών που υποχρεώθηκαν σε εξοντωτική ορθοστασία άνω των 3 ωρών(!) και έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις από τη Ρόδο μας για το εξωτερικό.

Ένας από του επιβάτες αυτούς, ήταν και ένας Ροδίτης, που διαμένει μόνιμα στη Σουηδία και ο οποίος επικοινώνησε χθες με τη ΡΟΔΙΑΚΗ, αναφέροντας λεπτομέρειες για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση:
«Ντράπηκα για τη χώρα μου και τη Ρόδο μου. Ήμουν ανάμεσα στους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Ποτέ ξανά δεν θυμάμαι τέτοια καθυστέρηση. Δεν υπήρχε προσωπικό μας είπαν. Τι ενδιαφέρει τους τουρίστες αυτό; Άκουσα τα σχόλια όλων τριγύρω μου. Έλεγαν ότι είναι άθλιο αυτό που γίνεται και ότι δεν θα έρθουν ποτέ ξανά στη χώρα μας. Μόνοι μας ρεζιλεύουμε τον τόπο μας, αυτό μόνο ήθελα να σας πω» κατέληξε ο ίδιος»

Ζητούν να έρχονται οι τουρίστες 3 ώρες νωρίτερα
Η εταιρία εξυπηρέτησης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ρόδου Swissport με επιστολή που απέστειλε πρόσφατα σε όλα τα τουριστικά πρακτορεία διακίνησης τουριστών της Ρόδου, ζητά να μεταφέρονται στο αεροδρόμιο Ρόδου οι τουρίστες 3 ώρες νωρίτερα τουλάχιστον(!!!) από την ώρα αναχώρησής τους, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί εκ των πραγμάτων μεγάλο ζήτημα για την τοπική μας κοινωνία αφού αν κάποιος τουρίστας διαμένει στη Νότια Ρόδο, υποχρεωτικά θα πρέπει να ξεκινά από το ξενοδοχείο του 4 ή ακόμα και 5 ώρες νωρίτερα από το δωμάτιό του, για να είναι εγκαίρως στο αεροδρόμιο. Θα διαρκεί δηλαδή αυτή η μετακίνηση, όσο διαρκεί και η πτήση (ενδεχομένως και λιγότερη ώρα) από το να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος και να φθάσουν στην πατρίδα τους.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει άμεσα, είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Για το λόγο αυτό οι εκπρόσωποι των τοπικών μας φορέων, ετοιμάζονται να θέσουν το ζήτημα αυτό που προέκυψε σε κάθε αρμόδια υπηρεσία, έτσι ώστε να μην βρεθεί η Ρόδος αντιμέτωπη με καταστάσεις που δεν έχει ζήσει ποτέ.

Στο έγγραφο αναφέρεται μεταξύ των άλλων:
«Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αναφορικά με την κατάσταση που παρουσιάζεται από την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο της Ρόδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Αποφασίστηκε ότι η λειτουργία του αεροδρομίου θα κινηθεί σε 3 ώρες - STD, 24/7.
Αυτό σημαίνει ότι το check in των πτήσεων θα ανοίξουν 3 ώρες πριν την αναχώρηση της κάθε πτήσης και θα κλείσει το συντομότερο! Όλοι οι πελάτες θα ελέγχονται (κατά προτίμηση 1 ώρα αναχώρησης πριν αεροσκαφών).

Κοινός στόχος όλων είναι ότι οι επιβάτες θα περάσουν από την ασφάλεια και θα φθάσουν στις πύλες στην ώρα τους και τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν την προβλεπόμενη ώρα.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας.»

Κορυφώνεται η κίνηση
Τα όσα διαδραματίστηκαν το τριήμερο πριν και μετά την Πρωτομαγιά, φανερώνουν ότι η τουριστική κίνηση αφενός άρχισε να κορυφώνεται και αφετέρου ότι στο αεροδρόμιο Ρόδου η υπηρεσία ελέγχου είναι ακόμα ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση.

Για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί και οι κεντρικές υπηρεσίες, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει ενισχυτικές κινήσεις προσωπικού που θα λύσουν το πρόβλημα. Μέχρι τότε, η «βαριά βιομηχανία» της Ρόδου, ο τουρισμός, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτού του είδους τις απαράδεκτες καταστάσεις οι οποίες εκτός των άλλων, «διώχνουν» από τη Ρόδο μας, τους ανθρώπους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας