Αγωγή κατά του υπουργείου για την ακίνητη περιουσία

Αγωγή κατά του  υπουργείου για την  ακίνητη περιουσία

Αγωγή κατά του υπουργείου για την ακίνητη περιουσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με αγωγή κατά του υπουργείου οικονομικών και κατ’ επέκταση κατά του ελληνικού δημοσίου «απαντά» η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στη δήμευση της ακίνητης περιουσία του Δωδεκανησιακού λαού την οποία παρουσιάζουν ως «δημόσια» ακίνητη περιουσία.

Όπως δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σε περίπου δύο μήνες οι δύο ομάδες νομικών που χειρίζονται την υπόθεση σε Ρόδο και Αθήνα, θα έχουν καταλήξει στην ετοιμασία του φακέλου ώστε να κατατεθεί η αγωγή.

Παράλληλα η περιφέρεια θα βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε σε κάθε περίπτωση διαγωνισμού στον οποίο θα βγαίνει προς αξιοποίηση κάποιο από τα ακίνητα αυτά, να παρεμβαίνει για να τον σταματά.
«Είναι μία ομάδα νομικών στην Αθήνα και μία ομάδα στη Ρόδο που χειρίζονται το θέμα. Έχουν ήδη κάνει μεταξύ τους μία συνεννόηση. Θα κινηθούμε με μία μεγάλη αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου και του υπουργείου οικονομικών για όλα τα ακίνητα τα οποία συνιστούν τη φερόμενη περιουσία του ελληνικού δημοσίου στα νησιά μας.

Και από εκεί και πέρα για όλα τα ακίνητα που θα βγαίνουν σε διαγωνισμούς θα παρεμβαίνουμε για να σταματάμε τους διαγωνισμούς. Σε ότι αφορά την απόδοση του τιμήματος τουλάχιστον» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Αναφερόμενος διεξοδικά στο θέμα υπογράμμισε ότι το ιστορικό της υπόθεσης αυτής είναι πάρα πολύ μεγάλο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχει πολλά ιστορικά στοιχεία και ότι η νομική διαδρομή είναι τεράστια.

«Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος όγκος δουλειάς και υπό φυσιολογικές συνθήκες θέλει 8 με 10 μήνες για την προετοιμασία του φακέλου. Εμείς το συμπιέζουμε ώστε να το κάνουμε το πολύ σε ένα δίμηνο. Όμως είναι σημαντικό το ότι οι νομικοί που δεν είναι από εδώ (οι οποίοι είχαν επιφυλάξεις σαν υπόθεση και αν εδράζεται σε δίκαιο και αν έχει πιθανότητες) τώρα είναι πολύ αισιόδοξοι γιατί έχουν δει τα στοιχεία και αντιλαμβάνονται πλήρως το μέγεθος της ληστείας που έγινε στον τόπο. Η οποία είναι μία ένοπλη ληστεία» κατέληξε ο περιφερειάρχης ο οποίος πρόσθεσε ότι η υπόθεση δεν περιλαμβάνει το ακίνητο του γκολφ Αφάντου, γιατί όπως είπε δεν είναι σε αυτή την κατηγορία των ακινήτων. Αυτό όπως ξεκαθάρισε απαλλοτριώθηκε επί χούντας και υπάρχει συντριπτικά αποτυπωμένη η βούληση των Ροδιτών να προχωρήσει η αξιοποίησή του.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη