Αναζητεί λύσεις για την καθαριότητα στη Ρόδο η δημοτική αρχή

Αναζητεί λύσεις  για την καθαριότητα στη Ρόδο  η δημοτική αρχή

Αναζητεί λύσεις για την καθαριότητα στη Ρόδο η δημοτική αρχή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 501 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκαν χθες από το υπουργείο οι προσλήψεις 94 εποχικών υπαλλήλων

Με διάφορα… «τρικ» προσπαθεί ο Δήμος της Ρόδου το τελευταίο διάστημα να καλύψει το κενό στην καθαριότητα, μετά τη σοβαρή εμπλοκή με τον διεθνή διαγωνισμό για ιδιώτες που προκήρυξε, και έχει αποδυθεί, πράγματι, σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου…να σώσει ό,τι μπορεί!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί, είχαν συνάντηση για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μιχάλη Παλαιολόγου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η έγκριση και η εξουσιοδότηση από το Δήμαρχο διαφόρων λύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά και πιο επείγοντα προβλήματα που ανακύπτουν.

Ακριβώς αυτή, μάλιστα, φαίνεται ότι είναι η τακτική που ακολουθεί αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή, με στόχο να διατηρήσει σε αξιοπρεπή επίπεδα καθαριότητας το νησί, να προστατεύσει την εικόνα του και να αποτρέψει χειρότερες καταστάσεις που, εκτός του ότι θα είναι δύσκολες για τους κατοίκους, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εικόνα της Ρόδου ως τουριστικό προορισμό.

Καταρχήν, αυτές τις ημέρες, ο Δήμος βρισκόταν εν αναμονή της έγκρισης των 92 ατόμων που αιτήθηκε για εποχικό προσωπικό, τους οποίους και θα απασχολήσει βέβαια στο κομμάτι αυτό και, βέβαια, να ολοκληρωθεί το σχέδιο για τη μίσθωση απορριμματοφόρων.
Με αυτά τα δύο θεωρείται ότι η υπηρεσία θα μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλύτερα.

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το απόγευμα, χθες το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε αυτή την πρόσληψη προσωπικού για τους Δήμους όλης της χώρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη σύναψη 581 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, από τις οποίες για το Δήμο της Ρόδου εγκρίθηκαν 94.

Το παραπάνω σαφώς αποτελεί μία θετική εξέλιξη για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος το προσεχές διάστημα. Σχετικά με το πως έχει η κατάσταση τώρα, καταρχήν, προσπαθούν να μαζεύουν δυνάμεις της Υπηρεσίας περιφερειακά και να τις «ρίχνουν» όπου χρειάζεται περισσότερο.

Δηλαδή, προσπαθούν να αντιμετωπίζουν την πιο επείγουσα κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί, να ρίχνουν εκεί μεγαλύτερη βαρύτητα, και ακολούθως τις υπόλοιπες περιοχές.
Στα χωριά θεωρείται ότι η κατάσταση είναι αξιοπρεπής μέχρι στιγμής, όπως και στις τουριστικές περιοχές. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι, εκεί, σημαντική θεωρείται η συμβολή των Προέδρων και γενικά της τοπικής κοινωνίας.

Ειδικότερα, το…παλεύουν καθημερινά στο Φαληράκι και τα Κολύμπια, όμως ο μεγαλύτερος «βραχνάς» για τον τομέα της καθαριότητας λένε από τη Δημοτική Αρχή ότι είναι η Ιαλυσός και λιγότερο η Λίνδος και οι Πεύκοι, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σήμερα η εκδίκαση
Εν τω μεταξύ, σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, δικάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Εταιριών «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ –ΠΕΡΜΕ– ENSER», κατά του αποκλεισμού της από τον διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Ρόδου.

Η αίτηση περιλαμβάνει και άλλους λόγους που αναφέρονται στη συμμετοχή στο διαγωνισμό της Εταιρίας TEXAN, οι οποίοι λόγοι ωστόσο έχουν γίνει δεκτοί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κατά την εκδίκαση της προδικαστικής προσφυγής και, ως εκ τούτου, δεν θα απασχολήσουν το Δικαστήριο.

Οι λόγοι αποκλεισμού της Ένωσης Εταιριών εντοπίζονται στη μη κάλυψη του απαιτούμενου ποσού χρηματοοικονομικής επάρκειας για την αγορά press container για την ανακύκλωση επειδή, σε σχετική βεβαίωση της Τράπεζας Πειραιώς, βεβαιώνεται επίσης ότι η Εταιρία έχει σε οριστική καθυστέρηση δάνεια 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, νέα εμπλοκή προκύπτει στην όλη υπόθεση καθώς η Εταιρία ΤΕΧΑΝ ανήρτησε στον σχετικό ηλεκτρονικό ιστότοπο του διαγωνισμού ότι τα έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς που προσκόμισε η Ένωση Εταιριών, έχουν στοιχεία που τα καθιστούν ύποπτα για τη γνησιότητά τους.

Δεν είναι γνωστό, εξάλλου, αν η σημερινή δίκη θα γίνει δεδομένου της αποχής των δικηγόρων ο οποίοι πρέπει να πάρουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατά την τελευταία συνεδρίασή της, το Δήμο Ρόδου θα εκπροσωπήσει ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας κ. Θόδωρας Παπαγεωργίου ο οποίος έχει πάρει άδεια.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι εκκρεμούν στο πταισματοδικείο Ρόδου αφενός μεν η αυτεπάγγελτη έρευνα που διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου και αφετέρου η αναφορά της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού σχετικά με τη γνησιότητα ή μη εγγράφων που προσκόμισε η Εταιρία ΤΕΧΑΝ από αλλοδαπή τράπεζα και τα οποία η Ένωση Εταιριών αμφισβητεί για τη γνησιότητά τους.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024