Καταδικάστηκε Τούρκος δουλέμπορος

Καταδικάστηκε  Τούρκος δουλέμπορος

Καταδικάστηκε Τούρκος δουλέμπορος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 178 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών και φυλάκιση 6 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 301.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 59χρονο Τούρκο για την μεταφορά δύο Γεωργιανών από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη.

Ο 59χρονος Τούρκος ο οποίος μετέφερε με φουσκωτή βάρκα τους δύο παράνομους μετανάστες στη Σύμη, και συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια, καταδικάστηκε ερήμην καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2013 το μεσημέρι και άμεσα η Λιμενική Αρχή Σύμης ενημερώθηκε ότι στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού υπήρχε μία φουσκωτή βάρκα με επιβάτες, πιθανόν παράνομοι μετανάστες. Πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος μετέβη στην περιοχή και το προσωπικό αυτού εντόπισε την βάρκα στην οποία διαπιστώθηκε ότι επέβαινε μόνο ένα άτομο, ο Τούρκος διακινητής.

Ο 59χρονος δήλωσε στους λιμενικούς ότι με την βάρκα του είχε μεταφέρει και είχε αποβιβάσει λίγο νωρίτερα στην ακτή του νησιού δύο αλλοδαπούς.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 59χρονο Τούρκο ως διακινητή και τον μετέφεραν με πλωτό περιπολικό στην Σύμη. Παράλληλα ξεκίνησαν έρευνες για τους δύο αλλοδαπούς – παράνομους μετανάστες από την Γεωργία, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην ξηρά από λιμενικούς να στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους