Υγειονομικό υλικό 10 τόνων θα έρθει στη Ρόδο από τη Σουηδία

Υγειονομικό υλικό  10 τόνων θα έρθει στη Ρόδο από τη Σουηδία

Υγειονομικό υλικό 10 τόνων θα έρθει στη Ρόδο από τη Σουηδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού συλλόγου «Αγία Μαρίνα»

Νοσοκομειακό εξοπλισμό, ιματισμό και αναλώσιμα στέλνουν στη Ρόδο πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Σουηδίας για να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Η δωρεά βάρους δέκα τόνων, έχει ήδη αποσταλεί και αναμένεται να φτάσει στο νησί μας, μέχρι τις 25 του μήνα για να γίνει στη συνέχεια η διανομή της.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού συλλόγου Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα» που υλοποιήθηκε μετά από ενέργειες της προέδρου Αναστασίας Σταυριανού-Γεωργιάδη.

Όπως δήλωσε η ίδια στη «Ρ» η μεταφορά του υλικού από τον Πειραιά προς τη Ρόδο θα γίνει δωρεάν από την εταιρία Blue star ferries, ενώ η μεταφορά του κοντέινερ στο οποίο έχει τοποθετηθεί θα γίνει επίσης δωρεάν από την εταιρία Τσιρίκος.

Ειδικότερα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Σουηδίας έστειλαν για τη Ρόδο νοσοκομειακά ηλεκτρικά κρεβάτια με τα στρώματά τους, νοσοκομειακό εξοπλισμό, όπως τροχήλατα αμαξίδια και πατερίτσες, ιματισμό, στολές για γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και αναλώσιμα.

Τα περισσότερα από αυτά είναι καινούρια και αγοράστηκαν από τους δωρητές ενώ τα υπόλοιπα είναι μεταχειρισμένα αλλά σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με την κα Σταυριανού το 90% αυτής της δωρεάς θα διατεθεί στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων στα Κολύμπια όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες, όπως διαπίστωσε το δ.σ. του συλλόγου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί.

Το υπόλοιπο θα δοθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου ενώ κάποια από τα τροχήλατα αμαξίδια θα σταλούν στα ιατρεία και τα κέντρα υγείας μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.

Η διεκπεραίωση των διαδικασιών γίνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια και τον περιφερειακό συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης Φίλιππο Τριομμάτη.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνεται τέτοια βοήθεια στη Ρόδο για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας του νησιού μας. Κάτι ανάλογο έγινε και τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία και πάλι του συλλόγου και της προέδρου κας Σταυριανού, καθώς τότε έφτασε στο νησί εξοπλισμός 3,5 τόνων προερχόμενος και πάλι από πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Σουηδίας.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο σύλλογος καταβάλλει προσπάθειες για να στηρίξει με τον ίδιο τρόπο τις υπηρεσίες υγείας και στις περιοχές που δέχονται μεγάλες προσφυγικές ροές όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία στο Κιλκίς, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο.

Μάλιστα για τη βοήθεια που στάλθηκε στη Σάμο η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Παντελεήμων έστειλε στο σύλλογο ευχαριστήρια επιστολή για τη χορηγία με την οποία αναφέρει ότι τέτοιες πράξεις σπανίζουν στις μέρες μας.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος