Καταδικάστηκε Αιγύπτιος για ναρκωτικά

Καταδικάστηκε Αιγύπτιος για ναρκωτικά

Καταδικάστηκε Αιγύπτιος για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 471 ΦΟΡΕΣ

Η έφεσή του κρίθηκε ανυποστήρικτη

Την ποινή των 3 ετών φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο των 3000 ευρώ διατηρεί 40χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είχε συλληφθεί με ένα κιλό χασίς και δύο δενδρύλλια κάνναβης, είχε καταδικαστεί και είχε προσφύγει στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και η έφεσή του κρίθηκε ανυποστήριχτη.

Ειδικότερα η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε στον αλλοδαπό αλλά και στον 37χρονο Ροδίτη κτηνοτρόφο-συγκατηγορούμενό του, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων τον Απρίλιο του 2009 και κατά της απόφασης αυτής, και οι δύο άσκησαν εφέσεις οι οποίες προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν προχθές από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ωστόσο ο 40χρονος Αιγύπτιος δεν εμφανίστηκε ούτε ο ίδιος ούτε ο συνήγορός του με αποτέλεσμα η έφεση να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη και η υπόθεση να αναβληθεί για τον 37χρονο κτηνοτρόφο, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορούνται οι δύο άνδρες, είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στις 27 Νοεμβρίου 2008 στις 11 το πρωί όταν συνέλαβαν τον 37χρονο κτηνοτρόφο και τον 40χρονο Αιγύπτιο υπάλληλό του με ένα κιλό χασίς και δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους διενήργησαν έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 37χρονος στο Τσαΐρι και στο οποίο διέμενε και ο 40χρονος αλλοδαπός υπάλληλός του.

Εκεί εντοπίστηκαν να κατέχουν από κοινού, 7 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 989 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 εκατ. περίπου. Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 37χρονου βρέθηκε μία ακόμη αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 115 γραμμαρίων.

Επίσης στη κατοχή των δραστών είχαν βρεθεί και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία – σύμφωνα με την αστυνομία- χρησιμοποιούσαν στις παράνομες συναλλαγές ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς και οι δύο ισχυρίστηκαν πως είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς.

Όπως μάλιστα είχε τονίσει ο 37χρονος εξαιτίας αυτής του της εξάρτησης το προηγούμενο καλοκαίρι είχε βάλει κάποια δενδρύλλια, για δική του αποκλειστικά χρήση, εκ των οποίων και αυτά που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς. Το ίδιο δε ισχυρίστηκε και για το ένα κιλό χασίς.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο