Ρεπορτάζ του Alpha για τη Νίσυρο

Ρεπορτάζ του Alpha για τη Νίσυρο

Ρεπορτάζ του Alpha για τη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Τη Νίσυρο επισκέφθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού ALPHA με επικεφαλής τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου προκειμένου να πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ για τις ανάγκες της εκπομπής 360 μοίρες, με θέμα τη Γεωθερμία στην Ελλάδα, που προβλήθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου στις 00:40 π.μ..

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Ι. Κορωναίος, ο οποίος είναι Χημικός Μηχανικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στη Νίσυρο η τυχόν εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου υψηλής ενθαλπίας που υπάρχει στο νησί. Για τη Νίσυρο είπε, ο μεγαλύτερος γεωθερμικός πλούτος είναι οι ιαματικές μας πηγές.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ
ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ
Την Νίσυρο επισκέφθηκε η Αγγλική εταιρία παραγωγής τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ Millstream Films,στην οποία έχει ανατεθεί από το Der Spiegel TV (Γερμανία) να κάνει μια σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ζώντας στη σκιά των ηφαιστείων". Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στη ζωή υπό την σκιά των ηφαιστείων (τα πλεονεκτήματα, όπως η γονιμότητα του εδάφους , ιαματικές πηγές, ο τουρισμός, κ.λπ.), καθώς και απειλές που δημιουργούνται από αυτά τα ηφαίστεια (επιστήμη). Επίσης θα αναλυθούν και οι μύθοι που συνδέονται με αυτά τα ηφαίστεια (πολιτισμός / μυθολογία). Τα ηφαίστεια που θα προβληθούν είναι της Αίτνας, Βεζουβίου, Καναρίων Νήσων, Νισύρου και Campi Flegrei.
Έγιναν γυρίσματα στο χώρο του Ηφαιστείου, στο χώρο των ιαματικών λουτρών και σε πολλά σημεία του νησιού. Εκτενή συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, όπου αναφέρθηκε στο ηφαίστειο και την σημασία του στη ζωή και την οικονομία του νησιού.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στον Γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, στην Αυστρία ORF, και στην Ιταλία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 180 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ
Την Νίσυρο επισκέφθηκαν την Παρασκευή 29 Απριλίου 180 δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων μεγάλων πόλεων της Πολωνίας. Το ταξίδι αυτό επιμελήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο Δήμος Νισύρου υποδέχτηκε τους επισκέπτες κατά την άφιξή τους ενώ πριν την αναχώρηση τους παρέθεσε γεύμα στην αίθουσα του λιμανιού με παραδοσιακά εδέσματα του νησιού. Ο Δήμαρχος Νισυρίων απεύθυνε χαιρετισμό στους επισκέπτες οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού. Σκοπός της φιλοξενίας ήταν η συντονισμένη προβολή και ανάδειξη των ιδιαίτεροτήτων της Νισύρου καθώς και η επαφή των φιλοξενούμενων με το μοναδικό ηφαιστειογενές νησί της Νισύρου.
Απώτερος σκοπός όλων αυτών των δραστηριοτήτων της Δημοτικής αρχής είναι η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Νισύρου, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, και η διατήρηση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

ΡΩΣΙΚΗ ΡΕΓKΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΩΝ
Η μεγαλύτερη ερασιτεχνική ρεγκάτα Ρώσων στο εξωτερικό με την ονομασία «Russian Volvo Regatta» στην οποία συμμετέχουν 15-20 σκάφη με πληρώματα περίπου 150 ατόμων και με χορηγό την αυτοκινητοβιομηχανία Volvo κατέφθασε στη Μαρίνα των Πάλων στις 3 Μαΐου όπου και τα σκάφη ελλιμενίστηκαν. Η ρεγκάτα άνοιξε τα πανιά της από τη Ρόδο στις 30 Απριλίου και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Χάλκη, τη Σύμη, τη Νίσυρο και την Τήλο, τερμάτισε στη Ρόδο στις 6 Μαΐου. Η κάλυψη των αγώνων γίνεται από τη ρωσική τηλεόραση και ΜΜΕ του εξωτερικού, και αυτό είναι ιδαίτερης σημασίας για την προβολή του νησιού μας. Τα πληρώματα επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα του νησιού ενώ ο Δήμος τους έκανε δεξίωση στη μαρίνα των Πάλων όπου παρευρέθησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο. Το βράδυ όλα τα πληρώματα συνέφαγαν στην πλατεία της Ηλικιωμένης όπου τους δέχθηκε ο Δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο, και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους στη Νίσυρο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο