Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ροδίτες στο Ηράκλειο

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ροδίτες στο Ηράκλειο

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με ροδίτες στο Ηράκλειο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2050 ΦΟΡΕΣ

Κατέπεσε μπαλκόνι την ώρα που τοποθετούσαν κλιματιστικό

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, μετά τις 10.30 το πρωί, από την ταράτσα του διώροφου κτιρίου του "Παγοποιείου" όπου εργάζονταν συνεργείο εταιρίας κλιματιστικών με έδρα τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα (δύο ροδίτες και δύο αλλοδαποί).

Προεξοχή – μπαλκόνι του κτιρίου της οδού Παπαγιαμαλή, στην οποία βρίσκονταν οι οικοδόμοι (μεταξύ αυτών και ο εργολάβος), ηλικίας 20, 28, 45 και 57 ετών, ήταν σαθρή και υποχώρησε με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να πέσουν από ύψος 8-9 μέτρων, ενώ κάτω από το μπαλκόνι βρισκόταν ένας τέταρτος οικοδόμος.

Οι τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά αλλά βρίσκονται ευτυχώς εκτός κινδύνου, ενώ ο τέταρτος, ο 20χρονος, έχει τραυματιστεί βαριά και, διασωληνώθηκε, ενώ αναζητείται κλίνη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες αλλά και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο 20χρονος που είναι σε σοβαρή κατάσταση, φέρει τραύματα στο θώρακα και αιμοθώρακα. Οι άλλοι δύο Έλληνες φέρουν κακώσεις, χτυπήματα στη σπονδυλική στήλη και στα άκρα, ενώ μετά από αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθησαν, διαπιστώθηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Βρέντζος αναφέρει ότι στο σημείο όπου εκτελούνταν οι εργασίες δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό μέτρο, ενώ εγκληματικό χαρακτηρίζει ότι εργάζονταν χωρίς μέτρα ασφαλείας και μάλιστα σε σαθρά μπαλκόνια.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου επισημαίνει την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ενώ το εργατικό κέντρο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς