Παραμελημένη θα απομείνει η γειτονιά των Αγίων Αναργύρων

Παραμελημένη θα απομείνει  η γειτονιά των Αγίων Αναργύρων

Παραμελημένη θα απομείνει η γειτονιά των Αγίων Αναργύρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Σε δεύτερη μοίρα η καθημερινότητα των πολιτών

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σχέδιο για την αναβάθμιση της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων, ζητά εδώ και πολλούς μήνες η τοπική σύμβουλος Ρόδου κα Κατερίνα Κουμεντή, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία απάντηση ουσίας δεν έχει λάβει.

Σε επιστολή της προς τη ΡΟΔΙΑΚΗ αναφέρει:
«Από τις αρχές Γενάρη κατέθεσα έγγραφο στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (αρ.πρ. 16/1215/11-01-2016) σχετικά με τη συντήρηση και τη βελτίωση του δρόμου των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος εξυπηρετεί, εκτός από τους κατοίκους της συνοικίας, δύο μεγάλα σχολικά συγκροτήματα (αυτό του Βενετοκλείου και αυτό της Καπνοβιομηχανίας) και επιπλέον το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Κολοσσού.

Επιπρόσθετα, πρότεινα την εξέταση δημιουργίας πεζοδρομίων για την ασφάλεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών, όπως και την εξέταση της διάνοιξης πεζοδρομημένου τμήματος για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση που δημιουργείται κάθε φορά που διεξάγονται αγώνες μπάσκετ στο γήπεδο του Κολοσσού.

Στις αρχές του Απρίλη, και έχοντας παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα απ’ αυτό που ορίζει ο νόμος για να απαντηθεί το έγγραφο, αναγκάστηκα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους -στους οποίους είχε ανατεθεί η διεκπεραίωσή του- έτσι ώστε να διαπιστώσω την τύχη του εγγράφου.



Οι ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ απαντήσεις που πήρα για το θέμα της ασφαλτόστρωσης ήταν ότι αφενός, όπως συνηθίζεται να λέγεται…, δεν υπάρχουν χρήματα και ότι αφετέρου δεν υπάρχει μηχάνημα μικρό για να γίνει η ασφαλτόστρωση. Για το δε θέμα της δημιουργίας πεζοδρομίων, και της αλλαγής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δε βρέθηκε ποτέ στο τηλέφωνο ο/η υπάλληλος στον/στην οποία ανατέθηκε.

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι μου απάντησαν προφορικά ότι ΔΕΝ πρόκειται να γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ κι ότι το θέμα ΘΑ μπει σε γενικότερη μελέτη για τα Μαράσια (απροσδιόριστο το πότε), με διαβεβαίωσαν ότι θα έστελναν γραπτές απαντήσεις, τις οποίες βέβαια, ενάμιση μήνα μετά, ακόμη ΔΕΝ έχω λάβει.

Αδιαφορία, απροθυμία συνεργασίας και απαξίωση μίας ακόμα προσπάθειας, έστω να συζητηθούν κάποια θέματα μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα του πολίτη.


Ένα ακόμα έγγραφο που πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων και… μια εν δυνάμει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης που θα κερδίσει –ελπίζουμε– τον τίτλο, αλλά θα ομολογούμε μεταξύ μας –πιστεύω– ότι αυτό θα γίνει λόγω της ιστορίας της και των μνημείων της, κι όχι λόγω της αστικής ανάπλασης και οικολογίας της, της διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της και εν γένει της πολιτιστικής στρατηγικής που κανονικά δε θα έπρεπε να περιορίζεται και να εστιάζει μόνο στην προσέλκυση τουρισμού, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους της. Όχι άλλες αυταπάτες…

Κουμεντή Κατερίνα
Δασκάλα
Τοπική Σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο