Έως και 4 ευρώ την ημέρα ανά δωμάτιο ο φόρος διαμονής

Έως και 4 ευρώ την ημέρα ανά δωμάτιο ο φόρος διαμονής

Έως και 4 ευρώ την ημέρα ανά δωμάτιο ο φόρος διαμονής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 430 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή

Έως 4 ευρώ την ημέρα θα είναι ο φόρος διαμονής, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή. Οι πληροφορίες που διακινούνταν τις προηγούμενες ημέρες για προσπάθεια διεύρυνσης της βάσης όσων θα πληρώσουν, καθώς και μεγάλης μείωσης του ποσού, τελικά δεν ευσταθούσαν.

Είναι αξιοπερίεργο ακόμη ότι ο φόρος διαμονής δεν διαχωρίζει τα δωμάτια (μονόκλινα, δίκλινα, σουίτες, βίλες, κ.ο.κ.), που σημαίνει ότι είτε 20 ευρώ την ημέρα χρεώνει ο ξενοδόχος, είτε 5.000 ευρώ την ημέρα, χρεώνει, είναι το ίδιο για την φορολογική αρχή. Με απλά λόγια, και αυτό καταδεικνύει την προχειρότητα της ρύθμισης, ένα ξενοδοχείο 4* στην Αλεξανδρούπολη που εισπράττει 40€ την διανυκτέρευση, θα πληρώνει το ίδιο τέλος με ένα ξενοδοχείο 4* στην Σαντορίνη στην Μύκονο, που εισπράττει 500 ευρώ!!! Ή ακόμη χειρότερα, ένα 5* ξενοδοχείο στην Σητεία θα πληρώνει το ίδιο τέλος με το GRANDE BRETAGNE, το ASTIR PALACE, το GRAND RESORT και το ELOUNDA BEACH… Και βέβαια η ρύθμιση αυτή ανοίγει ένα τεράστιο παράθυρο στην φοροδιαφυγή και την «μαύρη οικονομία».

Σύμφωνα με τo άρθρο 53: Επιβάλλεται φόρος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «Φόρος Διαμονής» σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας:
α. Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της υποπερίπτωσης αα) της περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν.4276/2014 (Α΄155), ως ακολούθως:
1-2 αστέρων 0,50 €
3 αστέρων 1,50 €
4 αστέρων 3,00 €
5 αστέρων 4,00 € και
β. Σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα της υποπερίπτωσης γγ) της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014, ως ακολούθως:
1-2 κλειδιά 0,25 €
3 κλειδιών 0,50 €
4 κλειδιών 1,00 €

2. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις της προηγούμενης παραγράφου κατά την έκδοση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, του φορολογικού στοιχείου, και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις, οι οποίες υποβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της έκδοσης κάθε φορολογικού στοιχείου. Φόρος διαμονής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαμονής από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου ισχύουν από την 1.1.2018 για φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.

(Πηγή: money-tourism.gr)

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας