Καταστρέφονται οι καλλιέργειες στη Νότια Ρόδο από τα ελάφια

Καταστρέφονται οι καλλιέργειες στη Νότια Ρόδο από τα ελάφια

Καταστρέφονται οι καλλιέργειες στη Νότια Ρόδο από τα ελάφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 725 ΦΟΡΕΣ

Να δοθούν λύσεις ζητούν από τους αρμόδιους οι πρόεδροι των κοινοτήτων

Να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα με την καταστροφή των καλλιεργειών τους από τα ελάφια, ζητούν οι αγρότες της Νότιας Ρόδου, απαιτώντας να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα.

Με επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και κάτοικοι της περιοχής, παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη να δοθούν λύσεις.

Αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:
«Τελικά πολύς θόρυβος γίνεται σχετικά με τα ελάφια και τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Απολακκιά όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργούνται στις καλλιέργειές μας (σιτηρά- κριθάρια -βίκος - βρώμη, κηπευτικά - καρπούζια - πεπόνια - πατάτες - ντομάτες, φασόλια-ρεβίθια, δενδρώδεις) και όχι μόνο (τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και υλικές ζημιές στους δημόσιους δρόμους).

Από ό,τι βλέπουμε το θέμα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα και αυτό μας προβληματίζει γιατί πάλι δεν θα γίνει τίποτα.
Απευθυνόμαστε στους αρμόδιους που έχουν την αποκλειστική ευθύνη και ερωτούμε:

Τόσα χρόνια που βρίσκουν τροφή τα ελάφια; Φυσικά στα χωράφια μας και στις καλλιέργειές μας αφού όπως γνωρίζετε τα δάση στις περιοχές μας έχουν καεί. Ο πληθυσμός των ελαφιών έχει αυξηθεί ραγδαία και κυκλοφορούν πλέον και μέσα στους οικισμούς. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πολύ έντονο καταστρεφόμαστε οικονομικά και όχι μόνο.

Εμείς που έχουμε αποφασίσει και ζούμε στα χωριά μας με τις οικογένειες μας κάνοντας τη δουλειά του γεωργού καταστρεφόμαστε. Γι αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια των αρμόδιων και αυτών που έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Θα περιμένουμε μια σοβαρή απάντηση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα και όχι αοριστίες και θόρυβος για το τίποτα.
Εμείς δεν καλύπτουμε κανένα και πολύ περισσότερο πολλοί από μας δεν ασχολούμαστε καν με το κυνήγι.

Η πρόταση για το ελεγχόμενο κυνήγι κατατέθηκε από πολλούς στη συνέλευση όπως και άλλες πολλές προτάσεις (επιδότηση περίφραξης, Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στον οποίο κάνοντας τη δήλωση ΟΣΔΕ πληρώνουμε υπέρογκα ποσά ασφάλισης των καλλιεργειών μας και δεν κατανοούμε τον λόγο της ασφάλισης των καλλιεργειών αφού δεν υπάρχει καμία αποζημίωση ενώ σε άλλες περιοχές αποζημιώνονται από την αρκούδα).
Εμείς περιμένουμε να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα και μάλιστα από αυτούς που έχουν την ευθύνη.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας ακούν, μας στηρίζουν, αναδεικνύουν τα προβλήματά μας και προσπαθούν να δώσουν λύση.
1. Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νότιας Ρόδου, Απολακκιάς, Βατίου, Γενναδίου, Αρνίθας, Ιστρίου, Κατταβιάς, Μεσαναγρού, Λαχανιάς, Προφύλιας
2. Αγρότες και Κάτοικοι Νότιας Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας