Εφονεύθη γεωργός από ταύρο στο προάστιο Κερμετές της Κω

Εφονεύθη γεωργός από ταύρο στο προάστιο Κερμετές της Κω

Εφονεύθη γεωργός από ταύρο στο προάστιο Κερμετές της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 22 Μαΐου 1956 Αριθ. Φύλλου 1530

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Αρραβώνες

- Ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Χιωτάκης και Δ/νίς Αννα Ιωάννου Χήρας εξ Απερίου Καρπάθου ηρραβωνίσθησαν χθες εις Κάρπαθον.
Η “Ροδιακή” τους απευθύνει θερμά συγχαρητήρια.

- Εις τον αγαπητόν εξάδελφόν μας Γεώργιον Χιωτάκην μνηστευθέντα μετά της Δ.δος Αννας Ι. Χήρας απευθύνομεν θερμάς ευχάς. Οικογ. Γεωργίου Χιωτάκη, ιατρού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Το Διοικητικόν Συμβούλιον του Πρεβεντορίου Ρόδου λαβόν γνώσιν των δωρεών:
Κου Εμμ. Μαρίας Καλαμπίχη εις μνήμην Σάββα Καλαμπίχη εκ δρχ. 200, Βενετοκλείου Γυμνασίου εκ δρχ. 150 και 125 αυγά, Οργανώσεις Κυριών και δίδων ΕΡΕ ένα αρνί κατηχητικού Σχολείου Παραδεισίου Προσκόπων Κρεμαστής και Φ.Χ”Κωνσταντή με γλυκά και αυγά.
Εκφράζει τας θερμάς αυτού ευχαριστίας.
(Εκ του Δ. Συμβουλίου)

ΕΒΡΑΒΕΥΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Προχθές την 11ην πρωινήν εγένετο η υπό της ΕΤΑΔ προαγγελθείσα εορτή βραβεύσεως του “Ωραιοτέρου λουλουδιού” εις το ξενοδοχείον των Ρόδων.
Τα άνθη είχον εκτεθή εις ειδικήν εξέδραν, προ του διαγωνισμού δε ωμίλησαν σχετικώς η κα Ψιμορίφου και ο κ. Ρουσσιάνος.
Τα α’, β’, γ’ βραβεία εκέρδισεν ο Δήμος Ρόδου με μανόλιες, κυκλάμινα και γλαδιόλες. Το δ’ βραβείον εκέρδισεν η δις Κατσουράκη με τριαντάφυλλα και το ε’ ο κ. Βομβύλας με γαρύφαλλα.
Την Γεν. Εποπτείαν της εορτής είχεν ο κ. Ν. Φώκιαλης.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ “ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ”
Προχθές την 11ην πρωινήν ετελέσθησαν τα εγκαίνια της εκθέσεως “Πετρογκάζ” του κ. Πέτρου Βαρδαούλη εις το όπισθεν της Τραπέζης της Ελλάδος κατάστημα. Μη παρευρεθέντος ένεκα κωλύματος του κ. Ελιο Μαρένα, γενικού διευθυντού της “Πετρογκάζ” εις την Ελλάδα, ωμίλησε σχετικώς προς τους παρισταμένους ο Κεντρ. Επιθεωρητής κ. Εμμ. Πνευματικός.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ “ΕΣΠΕΡΙΑ”
Την 27ην τρέχοντος αναμένεται να καταπλεύση εις Ρόδον με ξένους περιηγητάς, το τουριστικόν ατμόπλοιον “ΕΣΠΕΡΙΑ”.

ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΤΟ “ΓΟΥΩΡΙΓΚΤΟΝ”
Απέπλευσε χθες την πρωΐαν το από του παρελθόντος Σαββάτου καταπλεύσαν εις τα ροδιακά ύδατα, αμερικανικόν αντιτορπιλλικόν “Γουώριγκτον”.

ΕΦΟΝΕΥΘΗ ΥΠΟ ΤΑΥΡΟΥ ΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΝ ΚΕΡΜΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας).
Τραγικόν δυστύχημα έλαβε χώραν ενταύθα προ τριημέρου με αποτέλεσμα τον θάνατον του Γεωργού Παναγιώτη Σ. Χατζηπαυλή ετών 62. Τα συμβάντα εξελίχθησαν υπό τας ακολούθους συνθήκας: Το εσπέρας και συγκεκριμένως περί ώραν 7ην ο ατυχής Χατζηπαυλής μετέβη δια να δώση τροφήν εις ιδιόκτητον βούνου, όστις ευρίσκετο έγκλειστος εις τον πλησίον της αγροικίας σταύλον, παρά το προάστειον της πόλεώς μας “Κερμετές”.

Αλλ’ ο ταύρος αφηνιάσας επετέθη εναντίον του γέροντος και δια των κεράτων του κατέφερε σοβαρά τραύματα επί της κεφαλής και του θώρακος, αφού προηγούμένως τον έρριψεν επί του δαπέδου.

Εν τω μεταξύ εις τας απεγνωσμένας κραυγάς του Χατζηπαυλή ζητούντος βοήθειαν, προσέτρεξαν η σύζυγός του και μερικοί περίοικοι, οι οποίοι κατώρθωσαν μετά πολλού κόπου να απομακρύνουν τον αφηνιασμένον ταύρον και να μεταφέρουν αιμόφυρτον και εν αφασεία το δυστυχές θύμα του εις την κλινικήν “Αγιος Παντελεήμων” όπου του παρεσχέθησαν αι δέουσαι βοήθειαι.

Εις το νοσοκομείον ο γέρων παρέμεινεν επί διήμερον, τελικώς όμως υπέκυψεν εις το μοιραίον συνεπεία των θλάσεων, ιδίως των οστών του θώρακος, αίτινες ήσαν βαρύτατες. Η κηδεία τούτου εγένετο χθες.
Σημειωτέον ότι παρόμοια δυστυχήματα με το του Χατζηπαυλή, όστις εγκατέλειψε επτά τέκνα και αρκετούς εγγονούς έχουν γίνει δύο εντός διετίας περίπου εις την νήσον μας.

Κ. ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες