Αισιόδοξη για τη σεζόν η αντιδήμαρχος Τουρισμού

Αισιόδοξη για τη σεζόν η αντιδήμαρχος Τουρισμού

Αισιόδοξη για τη σεζόν η αντιδήμαρχος Τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι δράσεις από την πλευρά του δήμου Ρόδου

Με θετικό πρόσημο φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η σεζόν για τη Ρόδο, αν και ο Μάιος ήταν δύσκολος μήνας, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Σε δηλώσεις της χθες, σχετικά με το πως διαφαίνεται η πορεία της σεζόν μέχρι στιγμής, είπε, καταρχήν, ότι τα δεδομένα που είχαν από τον Απρίλιο ήταν αρκετά θετικά για το νησί μας αλλά ο Μάιος ήταν ένας δύσκολος μήνας. Η ίδια θεωρεί, όμως, ότι, και με αρκετή εγρήγορση από τους φορείς, θα μπορέσουμε να έχουμε τα απαιτούμενα αποτελέσματα και νούμερα σε σχέση με την προσβασιμότητα των τουριστών στη Ρόδο.

Πιο αναλυτικά, το τουριστικό ρεύμα από τη Σκανδιναβία πάει καλά και, μάλιστα καταγράφεται μία αρκετά μεγάλη αύξηση από την αγορά της Δανίας. Όσο για τη Ρωσία, υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με τη βίζα καθώς έχουν καθυστερήσει πολύ οι διαδικασίες, γι’ αυτό και οι φορείς έχουν εκφράσει και το αίτημά τους προς τον ΕΟΤ και το Υπουργείο προκειμένου να διευκολυνθεί η χορήγηση της βίζας και να γίνει πιο γρήγορα έτσι ώστε ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων που θέλουν να ταξιδέψουν στη Ρόδο, να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Όσο αφορά στις άλλες αγορές, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, αυτής της Αγγλίας πάει αρκετά καλά, η Γερμανική ενώ είχε παρουσιάσει μία κάμψη, διαπιστώνουν ότι τα νεώτερα δεδομένα είναι θετικά και πάμε για θετικό πρόσημο. Σ’ αυτό συνέβαλαν και οι διοργανώσεις της Regata με τα ρώσικα πληρώματα-τέλος του μήνα θα διοργανωθεί ακόμα μία.

Για την κρουαζιέρα
Όσον αφορά στην κρουαζιέρα, καταρχήν δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η ευρύτερη περιοχή έχει πρόβλημα και είναι γνωστό ότι μας επηρεάζει όλους. Όμως, τόνισε ότι βρίσκονται σε κινητικότητα για τον τομέα αυτό και θύμισε ότι στις 6 Ιουνίου ξεκινάει το πρώτο πρόγραμμα με την Costa και το home-port.

Η ίδια θεωρεί ότι έχει γίνει δουλειά και για τη βελτίωση των διαδικασιών και σε σχέση με αυτά που μας έχουν ζητηθεί από τις Εταιρίες, γι’ αυτό και πιστεύει ότι η Ρόδος θα είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί ενώ στόχος τους είναι να διευρύνουν το κομμάτι αυτό. Βέβαια, είπε ότι θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στο τι λέμε διότι, όλα αυτά, θα διαμορφωθούν μέσα στην εξέλιξη της σεζόν, ανάλογα και με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Για τον λόγο αυτό και δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία της σεζόν.

Τόνισε, πάντως, ότι είναι έτοιμοι για τη λειτουργία του home-port είμαστε και, αν όχι στις πρώτες προσεγγίσεις, κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με το λιμάνι θα τα έχουν υλοποιήσει μέσα στον Ιούνιο.

Δράσεις
Καταρχήν, χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη μία εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο, με εκπροσώπους Συνδικάτων, Ενώσεων και φορέων του Ομόσπονδου Κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο οποίο ανήκει το Ντίσελντορφ. Η αντιπροσωπεία αυτή επισκέπτεται για μία ημέρα το νησί μας με ιστιοπλοϊκό και ο Δήμος θα τους παραθέσει δεξίωση στην αίθουσα εθιμοτυπίας. Παράλληλα, θα τους δοθεί προωθητικό υλικό, έντυπο και ψηφιακό, με στόχο κάποιες μεγαλύτερες επαφές σε δεύτερο χρόνο. Το πρόγραμμα προβλέπει, ακόμη, ξενάγηση στη Μεσαιωνική Πόλη και δείπνο, μέσω του κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Επίσης, αύριο, Πέμπτη 26 Μάιου περιμένουν μία ομάδα δέκα αυστριακών δημοσιογράφων έπειτα από συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας, οι οποίοι θα μείνουν τρεις ημέρες στη Ρόδο και την επομένη θα επισκεφθούν την Κω. Έχει βγει συνολικό πρόγραμμα με τον εκπρόσωπο του ΕΟΤ Αυστρίας, καθώς θα ξεναγηθούν σε όλο το νησί και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο, όλα με χορηγίες.

Παράλληλα, βρίσκονται σε μία διαδικασία προγραμματισμού για διάφορες δράσεις στο νησί, είτε σε πολιτιστικό επίπεδο είτε με τις επαφές του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου ο οποίος, ως γνωστόν, βρίσκεται στην Κίνα, και όλα αυτά έχουν ως στόχο να γίνουν προωθητικές ενέργειες για την προσέγγιση νέων αγορών.

Προγραμματίζουν ακόμα και κάποιες επαφές με την Τουρκία, και στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Ρόδου για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, όπως με Δημάρχους (σ.σ. του Μαρμαρίς, της Φετιγιέ, της Αττάλεια, της Σμύρνη κ.α.) σε συνέχεια και των επαφών που ανέπτυξαν κατά την έκθεση της Σμύρνης πέρυσι.

Τέλος, ετοιμάζουν κάποια προγράμματα που έχουν να κάνουν με τον εναλλακτικό τουρισμό, σε συνεργασία και με το τμήμα Εθελοντισμού και την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Άννα Ζωάννου, για την προώθηση της ορεινής ποδηλασίας ώστε να συντονίσουν τις κοινότητες που θα θελήσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών, οι οποίες, βέβαια, θα είναι υπό την επίβλεψη των τοπικών κοινωνιών για τη συντήρηση και την προβολή τους, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω αειφόρες δράσεις πέρα από το κέντρο και στα χωριά.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου