Η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 272 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορηματικό «όχι» από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη

Κατηγορηματικό «όχι» από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν εξετάζεται η ανάκληση του μέτρου μετά τις δηλώσεις Καμμένου-Βούτση-«Προτιμότερη η ενίσχυση όλων των οικονομικά ασθενών πολιτών, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους», δήλωσαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει να πάρει πίσω το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της, όπως οι κ.κ. Πάνος Καμμένος και Ν. Βούτσης, διατυπώνουν - σε διαφορερικούς τόνους ο καθένας - την άποψη ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι ή μπορεί να είναι αντισυνταγματικό.

Τη διαβεβαίωση ότι το μέτρο της κατάργησης των μειώσεων κατά 30% στους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου δεν πρόκειται να ανακληθεί έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο για τα αποτελέσμα του Eurogroup, όταν εκλήθη να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Χουλιαράκης, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ανεξαρτήτως του εάν είναι κάτοικοι νησιών ή ορεινών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, όποιες θετικές υπερβάσεις προκύπτουν σε σχέση με τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα θα αξιοποιούνται, μέσω του νέου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να ενισχύονται είτε εφάπαξ είτε μόνιμα οι έχοντες χαμηλά εισοδήματα, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματικό ή όχι!

Απαντώντας λίγο αργότερα σε ερώτηση για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η σταδιακή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, η οποία προβλέπεται να γίνει σε 3 φάσεις σύμφωνα με το Μνημόνιο ΙΙΙ που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015, ψηφίστηκε τότε από όλα τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης (σ.σ. με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χ.Α.)!

Πρόσθεσε δε ότι είναι προτιμότερο σε νησιά όπως η Ρόδος οι τουρίστες που έρχονται το καλοκαίρι να πληρώνουν υψηλότερο ΦΠΑ με τους νέους αυξημένους συντελεστές και τα επιπλέον έσοδα να διατίθενται για κοινωνική πολιτική προς όφελος των οικονομικά ασθενών πολιτών της χώρας, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας. Διευκρίνισε εξάλλου ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πολιτική για τα νησιά να γίνει πιο αναπτυξιακή.

Πηγή: fmvoice.gr

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009