Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου  στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 507 ΦΟΡΕΣ

Η Στ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου πραγματοποίησε την Τετάρτη 25/5 εκπαιδευτική επίσκεψη στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia της εταιρείας LOUIS CRUISES.


Μετά την επιβίβαση των μαθητών/τριών στο πλοίο ξεκίνησε η επίσκεψη από την καρδιά του πλοίου τη γέφυρα.

Εκεί που γίνονται όλοι οι χειρισμοί και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μέσα ναυσιπλοΐας, όπου ο πλοίαρχος εξήγησε λεπτομερέστατα όλες τις διαδικασίες επιβίβασης, αποβίβασης, πυρασφάλειας, σωστικών μέσων και όλων των μηχανημάτων και εργαλείων της γέφυρας.

Στη συνέχεια μετά από μια σύντομη ξενάγηση στα σαλόνια, καμπίνες και καταστρώματα του πλοίου υποδέχθηκαν τους/τις μαθητές/μαθήτριες στο κεντρικό σαλόνι στελέχη της εταιρείας. Ανέλυσαν την πορεία της ελληνικής κρουαζιέρας, τον στόλο της εταιρείας, παρουσίασαν τα λιμάνια και τα προγράμματα που διαχειρίζονται σε σχέση με την πώληση πακέτων κρουαζιέρας και παράλληλων εκδηλώσεων ως πόλος έλξης πελατών.

Οι μαθητές/μαθήτριες ενημερώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια για τις εκδηλώσεις επί του πλοίου, τους περιέγραψαν τις εργασίες σε ένα πλοίο, τις ευθύνες του πληρώματος και γενικά την καθημερινή ζωή ,τόσο για το πλήρωμα, όσο και για τους επιβάτες. Το πλοίο ετοιμάστηκε για αναχώρηση για τη τριήμερη κρουαζιέρα του στα ελληνικά νησιά.Ευχηθήκαμε καλά ταξίδια και τους ευχαριστήσαμε ιδιαίτερα για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν.

Οι μαθητές/τριες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη κρουαζιέρα, και ιδιαίτερα του πλοιάρχου και ζήτησαν να μάθουν λεπτομερείς πληροφορίες για τη σχολή εμποροπλοιάρχων.

Σημαντικό από εκπαιδευτική άποψη, είναι να γνωρίσουν οι μαθητές και επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού μας, όπως είναι επιβλητικά έργα υποδομής που κοσμούν τη χώρα μας και διευκολύνουν τη ζωή μας ή παραγωγικές μονάδες από τις οποίες εξαρτάται η ευημερία της κοινωνίας μας. Η πραγματοποίηση τέτοιου είδους επισκέψεων δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να θαυμάσει τα απτά αποτελέσματα της εφαρμοσμένης επιστημονικής γνώσης και να νιώσει υπερηφάνεια για τη δημιουργική δύναμη του ανθρώπου. Παράλληλα μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και η εξειδίκευση για την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο του πολιτισμού.

Τους μαθητές/μαθήτριες συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου Καντάς Κωνσταντίνος, ο Υποδιευθυντής Πολίτης Νικόλαος και η Δασκάλα Οικονόμου-Κλαδογένη Αναστασία.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων