Ανοίγουν πανιά και πάλι οι Ιστιοπλόοι

Ανοίγουν πανιά και πάλι οι Ιστιοπλόοι

Ανοίγουν πανιά και πάλι οι Ιστιοπλόοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 173 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σκέλος του αγώνα από τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου έχοντας την ονομασία «Σύμη 2016» με τη συμμετοχή 100 ιστιοπλόων

Ο δεύτερος αγώνας που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και εντάσσεται στο Πρωτάθλημά του για το 2016 θα έχει προορισμό τη Σύμη και θα διεξαχθεί σήμερα κι αύριο, λαμβάνοντας μέρος 17 σκάφη και περίπου 100 ιστιοπλόοι.

Ο αγώνας «Σύμη 2016», όπως ονομάζεται, αποτελείται από δύο ιστιοδρομίες. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η 1η από τη Ρόδο στη Σύμη και η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00π.μ. από τις Κάτω Πέτρες, γι’ αυτό όσοι βρεθούν στην περιοχή της Ψαροπούλας θα απολαύσουν το όμορφο θέαμα των σκαφών να εκκινούν.

Το βράδυ τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στο Γιαλό, όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων για τους νικητές του αγώνα ΤΑΜΑ 2016, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου. Αύριο ο διήμερος αγώνας θα ολοκληρωθεί με την 2η ιστιοδρομία, Σύμη – Ρόδος. Τα σκάφη θα εκκινήσουν στις 12:00 έξω από τον Γιαλό ή σε άλλη περιοχή της Σύμης (Αγ. Μαρίνα ή Φανερωμένη), ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ο αγώνας αναμένεται με αγωνία από κυβερνήτες και πληρώματα και ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος για τις πρώτες θέσεις.
Κάποια χρήσιμα στοιχεία για το επίπεδο και τον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα με βάση την προκήρυξη:

Κανόνες
Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους παρακάτω κανονισμούς, όπως αυτοί ισχύουν τις ημέρες διεξαγωγής του:
1.1 Τον Διεθνή Κανονισμό Ιστιοδρομιών (RRS) της World Sailing (WS) 2013-2016.
1.2 Τον κανονισμό καταμέτρησης IMS 2016.
1.3 Τον κανονισμό ORC Rating Systems 2016.
1.4 Τον Ειδικό Κανονισμό Ανοικτής Θαλάσσης της WS (WS Offshore Special Regulations). Οι αγώνες κατατάσσονται στην κατηγορία 4 του παραπάνω κανονισμού. Όλα τα σκάφη θα πρέπει να έχουν VHF με τα κανάλια 16 & 72.

1.5 Τους κανόνες Εξοπλισμού Ιστιοπλοΐας της WS 2013-2016 (Equipment Rules of Sailing, ERS).
1.6 Τις Διατάξεις της Εθνικής Αρχής (Ε.Ι.Ο.)
1.7 Τις Ειδικές Διατάξεις της Ε.Α.Θ. για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης 2016.
1.8 Από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου, ο Διεθνής Κανονισμός για την Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα αντικαθιστά τους κανόνες του μέρους 2 των Κανονισμών Αγώνων Ιστιοπλοΐας (RRS) της WS.
1.9 Αν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στην Προκήρυξη Αγώνων και στις Οδηγίες Πλου, οι ΟΠ υπερισχύουν.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον αγώνα γίνονται δεκτά όλα τα σκάφη τα οποία έχουν έγκυρο πιστοποιητικό καταμέτρησης για το 2016, σε μία από τις παρακάτω κλάσεις και με την προϋπόθεση να έχει στο πιστοποιητικό του καταμετρημένο μπαλόνι: α. ORC International (ORCi) β. ORC Club
Το παράβολο συμμετοχής στον αγώνα είναι 30,00€ ανά μέλος πληρώματος.

Κλάσεις
Τα σκάφη μπορεί να διαιρεθούν, σύμφωνα με το πιστοποιητικό τους, σε ομάδες σκαφών. Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνων για την διαίρεση των ομάδων θα ανακοινωθεί στην Συγκέντρωση Κυβερνητών και δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Η σημαία κλάσης για όλα τα σκάφη είναι ο αριθμητικός επισείων Νο 2.

Εκκίνηση
Όλα τα σκάφη θα εκκινήσουν μαζί. Οι εκκινήσεις για όλες τις ιστιοδρομίες θα δοθούν σύμφωνα με τον RRS 26 (5 – 4 – 1 – 0). Κάθε σκάφος που θα εκκινήσει αργότερα από 10 λεπτά μετά το σήμα της εκκίνησης της κλάσης του, θα βαθμολογείται ως μη εκκινήσαν (DNS). Αυτό αλλάζει τον RRS Α4.1.

Μετά από σήμα μερικής ανάκλησης, η Επιτροπή Αγώνων θα προσπαθήσει να ανακοινώσει μέσω του VHF (72), τον αριθμό ή/και το όνομα του σκάφους που αναγνωρίστηκε ως OCS. Η αργοπορία ή η αποτυχία να πραγματοποιηθεί αυτή η ανακοίνωση δεν δίνει δικαίωμα για αίτηση αποκατάστασης. Αυτό αλλάζει τον RRS 62.1(a). Όλα τα σκάφη που προτίθενται να αγωνιστούν, θα πρέπει, πριν από το προειδοποιητικό σήμα της κάθε ημέρας, να πλεύσουν κοντά στο σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων, ώστε να καταγραφεί η παρουσία τους.

Βαθμολογία
Για όλα τα σκάφη: Τα αποτελέσματα θα υπολογιστούν με την χρήση του συστήματος «Performance Curve Scoring». Στην περίπτωση που η Επιτροπή Αγώνων κρίνει ότι τα στοιχεία των πλεύσεων δεν είναι επαρκή ή/και αξιόπιστα για τον σωστό υπολογισμό των αποτελεσμάτων, θα χρησιμοποιήσει το σύστημα «Offshore OSN Scoring». Το μήκος της διαδρομής, η διεύθυνση του αέρα και των σκελών της διαδρομής, θα καθοριστεί από την Επιτροπή Αγώνων και δεν δίνει δικαίωμα για αίτηση αποκατάστασης. Αυτό αλλάζει τον RRS 60.1(b).

Το μήκος της διαδρομής, η διεύθυνση του αέρα και των σκελών της διαδρομής, θα καθοριστεί από την Επιτροπή Αγώνων και δεν δίνει δικαίωμα για αίτηση αποκατάστασης. Αυτό αλλάζει τον RRS 60.1(b). Θα ισχύσει το σύστημα χαμηλής βαθμολογίας (Low Point) του Παραρτήματος Α των RRS. Όλες οι ιστιοδρομίες έχουν συντελεστή βαρύτητας 1,00 12.5 Οι νικητές του αγώνα θα προκύψουν από το άθροισμα των βαθμολογιών σε όλες τις ιστιοδρομίες

Διαδρομή:
Ρόδος – Σύμη

Η απόσταση της διαδρομής θα είναι περίπου 21,5νμ. Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Ρόδος) – Τερματισμός (Σύμη) {Δ1β}. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ του σκάφους Επιτροπής, στην αριστερή πλευρά της εκκίνησης και μιας κίτρινης φουσκωτής σημαδούρας στην δεξιά πλευρά {Δ1α}. Η γραμμής εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή Κάτω Πέτρες Ρόδου. Η γραμμή τερματισμού αποτελείται από ιστό με μπλε σημαία, πλησίον του ΝΟΣ στον όρμο Χαράνι της Σύμης, στο δεξιό της άκρο και από κίτρινη φουσκωτή σημαδούρα στην απέναντι ακτή, στο αριστερό της άκρο {Δ1γ}.

Διαδρομή: Σύμη – Ρόδος 22.1 Η απόσταση της διαδρομής θα είναι περίπου 19,7νμ. Η διαδρομή θα είναι: Εκκίνηση (Σύμη) – Τερματισμός (Ρόδος) {Δ2β}. Η γραμμή εκκίνησης θα είναι μεταξύ δύο κίτρινων φουσκωτών σημαδούρων (Δ2α}. Η γραμμής εκκίνησης θα είναι στην θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας Σύμης. Η γραμμή τερματισμού ορίζεται από δύο κίτρινους σημαντήρες στην θαλάσσια περιοχή Άκρα Λοιμοκαθαρτηρίου, Μανδράκι Ρόδου, σε απόσταση 200μ από την ακτή (ο δεξιός) {Δ2γ}.

Γραμμή Εκκίνησης
Η Επιτροπή Αγώνων μπορεί να αλλάξει την θέση της γραμμής εκκίνησης σε κάποια ιστιοδρομία, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, έλλειψης ανέμου ή απρόσμενης θαλάσσιας κυκλοφορίας, επιδεικνύοντας την σημαία «L» με έναν ήχο, στο σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.