Μηταράκης: Ήταν επιλογή της κυβέρνησης η κατάργηση του ΦΠΑ των νησιών

Μηταράκης: Ήταν επιλογή της κυβέρνησης η κατάργηση του ΦΠΑ των νησιών

Μηταράκης: Ήταν επιλογή της κυβέρνησης η κατάργηση του ΦΠΑ των νησιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ΑΝΤ1 ότι συμφωνεί με τους θεσμούς για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε:

“Ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαιώνει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ήταν επιθυμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Ο ΥΠ.ΟΙΚ. επιβεβαίωσε χθες αυτό που εμείς ισχυριζόμασταν, ότι δηλαδή η κατάργηση του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ήταν επιθυμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, επιθυμία που περιελήφθη στην γραπτή πρόταση του Πρωθυπουργού τον Ιούνιο του 2015 προς τους Θεσμούς. Συνεπώς, όλα τα κροκοδείλια δάκρυα των στελεχών της κυβέρνησης και των βουλευτών που την στηρίζουν είναι απλά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Δυστυχώς, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αδιαφορεί πλήρως για την προστασία της νησιωτικότητας που είναι και συνταγματική επιταγή. Αγνοεί επίσης, ότι με τον ίσο συντελεστή ΦΠΑ τα προϊόντα θα είναι πιο ακριβά στα νησιά λόγω μεταφορικού κόστους. Αγνοεί το επιπλέον κόστος λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις.

Τέλος, όσον αφορά τα μελλοντικά ισοδύναμα, που ισχυρίζονται κάποιοι Υπουργοί ότι μελετά η κυβέρνηση, αυτά μοιάζουν με… «νέες αυταπάτες» που μπορεί να προσκρούσουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ανταγωνισμού και περιφερειακών ενισχύσεων. Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ ήταν μια αναγνωρισμένη εξαίρεση, μια κατάκτηση της χώρας μας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την παρέδωσε αμαχητί στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια”.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Στις ευρωεκλογές ο λαός θα απαντήσει για το «καλάθι του νονού» κ. Σκρέκα

«Καλάθι των νονών»: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ιδρύεται Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ανακοινώθηκε και ο Μπελέρης -Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

Γιάννης Φέρτης: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο μεγάλος ηθοποιός

Γ. Νικητιάδης: «Οι φιέστες της ΝΔ κατά της ακρίβειας γκρεμίζονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ»

Σχολική βία: Οι άξονες του εθνικού σχεδίου για την αποβολή του bullying

Κατάργηση πιστοποιητικών στο Δημόσιο - Ποια θα δίνονται αυτόματα