Σίμος Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει

Σίμος Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει

Σίμος Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο,το κόμμα ετοιμάζει ήδη το κυβερνητικό του πρόγραμμα

Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, δήλωσε χθες, από τη Ρόδο, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σύμφωνα με τον οποίο ήδη το κόμμα ετοιμάζει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Ο κ. Κεδίκογλου βρέθηκε χθες στη Ρόδο για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση που διοργάνωσε χθες το βράδυ η Ν.Δ. με ομιλητές τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τους τομεάρχες Ναυτιλίας, Τουρισμού και Φορολογικών θεμάτων.
Με την ευκαιρία, νωρίτερα συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς ενώ επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και το Δημαρχείο της Ρόδου.

Σε δηλώσεις του ο πρώην Υπουργός, συνοδευόμενος από τους πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη και κα Μίκα Ιατρίδη, αναφέρθηκε σε ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και βέβαια σε αυτά που απασχολούν τα νησιά.

Ξεκινώντας ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι, τα προβλήματα είναι πολλά και στόχος της επίσκεψης του κλιμακίου της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κ. Αυγενάκη είναι γιατί ένα λάθος που δεν θέλουν να ξανακάνουν ποτέ είναι να διακοπούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την κοινωνία και την παραγωγική Ελλάδα και τους φορείς που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό και ως τομεάρχης ναυτιλίας επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και ευχαρίστησε θερμά τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που, όπως είπε, ειδικά εδώ σα Δωδεκάνησα, φέρνουν εις πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή και καταφέρνουν να είναι αποτελεσματικοί και ανθρώπινοι σε ένα κύμα εισροών που δεν έχουμε δει προηγούμενο.

Ενημερώθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε να προωθήσει το κόμμα νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα να υπάρξει πρόβλεψη ώστε για κάποιες ημέρες εκτός έδρας να δοθεί μία μικρή ανταμοιβή στα στελέχη του Λ.Σ. που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα, όπως και άλλα.

Ο πρώην Υπουργός δεν παρέλειψε να πει ότι ετοιμάζουν το κυβερνητικό τους πρόγραμμα από τώρα και θέλουν να είναι σίγουροι ότι οι προτάσεις που θα υιοθετηθούν θα είναι οι καλύτερες δυνατές για να φέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Κεδίκογλου, καταρχήν όσο αφορά στα μέτρα που ψηφίστηκαν είπε ότι δεν τα γνωρίζουμε ακόμα αφού τώρα αποσαφηνίζονται.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να τονίσει ότι, τα μέτρα αυτά δεν βγαίνουν αφού δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα που υπολογίζουν να εισπράξουν από αυτή την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα. Όπως είπε, αυτό είναι το τίμημα όταν προσπαθείς να ισοσκελίσεις τον προϋπολογισμό κάνοντας μονό αυξήσεις φόρων χωρίς να κάνεις καθόλου περικοπές δαπανών.

Θύμισε, ακόμη, ότι την ώρα που επιβάλουν νέους, μεγάλους, φόρους που διαλύουν κλάδους της ελληνικής οικονομίας, επιμένουν να δώσουν τα 150 εκατ. ευρώ σε αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους, που είναι όμως οι εκλεκτοί τους, δηλαδή στους μετακλητούς των Υπουργών και σε διευθυντές που μόλις έχουν διορίσει.

«Αυτή η συνταγή δεν βγαίνει», είπε και συμπλήρωσε ότι δεν πήραν τίποτα από τη διαπραγμάτευση και πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό.
Όσο αφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν πολύ μπροστά τη Νέα Δημοκρατία, παρέπεμψε σ’ αυτό που είπε ο Πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ώριμο φρούτο, έχει σαπίσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τις τάσεις αυτή τη στιγμή και είναι λογικότατες εξαιτίας των όσων έχουν υποστεί οι Έλληνες τον τελευταίο χρόνο των ψεμάτων που έχει αποδειχθεί ότι ακούσαμε στη διάρκεια των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε, ακόμη, ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι οι ίδιοι καλύτεροι και έχουν διδαχθεί από τα σφάλματα του παρελθόντος και να είναι έτοιμοι με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα για ν’ ανορθώσουν το συντομότερο δυνατό την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Σχετικά με τις νησιωτικές πολιτικές και το χτύπημα που έχουν δεχθεί τα νησιά, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι δύο χρόνια ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίοι ζητούσαν επίμονα την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όμως είχαν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να αποκρούσουν αυτή την επιμονή των δανειστών και να φέρουν την οικονομία σε ανάπτυξη χωρίς να υιοθετηθούν τέτοια μέτρα.

«Όλα αυτά είναι το τίμημα της διακυβέρνησης Τσίπρα, που στοίχισε 86 δις ευρώ», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ό τι είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης που μας έχει βάλει σε ένα καθεστώς που θυμίζει…εποπτεία ανηλίκου επειδή δεν τον εμπιστεύονται σε τίποτα.

Γι’ αυτό πρέπει, το συντομότερο δυνατό, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας-συνέχισε-για να μπορέσουμε να αλλάξουμε και τους όρους γιατί αυτά τα πλεονάσματα του 3,5% ετησίως δεν βγαίνουν, όπως έχει πει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
«Συνεπώς, έχουμε πολλή δουλειά αλλά είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε και θέλουμε να την κάνουμε σε συνεργασία με την παραγωγική Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη