Ξεκινά η σύνταξη μελετών για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα της Ρόδου

Ξεκινά η σύνταξη μελετών  για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα της Ρόδου

Ξεκινά η σύνταξη μελετών για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου, καθώς ξεκινά το επόμενο διάστημα η σύνταξη των μελετών που εκκρεμούν ώστε να κατασκευαστεί το κτήριο στο οποίο θα λειτουργήσει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη 2η ΥΠΕ και την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ώστε να εκπονηθούν οι μελέτης προσθήκης, δαπάνης 60 χιλιάδων ευρώ.
Φορέας χρηματοδότησής τους θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Παρασκευή, για να εγκριθεί η σύναψη της σύμβασης.

Το ακτινοθεραπευτικό τμήματα θα λειτουργήσει σε κτήριο που θα κατασκευαστεί σε χώρο, και σε επαφή με το υφιστάμενο κτήριο του Νοσοκομείου, με το οποίο θα έχει λειτουργική συνάφεια.
Για το σκοπό αυτό είχε συγκροτηθεί ομάδα εθελοντών μελετητών μηχανικών την οποία αποτελούσαν οι: Κουσουρνάς Ευσταθιος (πολ. Μηχανικός Περιφερειολόγος) Συντονιστής, Κατάκος Γεώργιος (Αρχιτέκτονας) Αρχιτεκτονική μελέτη,Ψαράς Φωτιος (πολιτικός μηχανικός) Στατική μελέτη, Διακομιχάλης Εμμανουήλ (πολιτικός μηχανικός) Στατική μελέτη, Δράκος Στέφανος (πολιτικός μηχανικός) Γεωτεχνική Μελέτη, Ακρίδης Αθανάσιος (Μηχ/γος μηχανικός) Ηλ-Μηχ/κη μελέτη), Λουκαράς Χαράλαμπος (Οικονομολόγος) Οικονομοτεχνική μελέτη για την δωρεάν εκπόνηση των απαιτούμενων τεχνικών μελετών.

Αντικείμενο της Σύμβασης θα είναι ο καθορισμός των όρων συνεργασίας των συμβαλλόμενων μερών με σκοπό το συντονισμό και την προώθηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών και με αξιοποίηση της εργασίας των εθελοντών μελετητών, για την:
• εξασφάλιση των απαιτούμενων εγκρίσεων,
• την ολοκλήρωση των μελετών σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής,
• τη δημοπράτηση του έργου.

Η 2η Υ.ΠΕ. Πειραιά και Αιγαίου αναλαμβάνει, ως κύριος του έργου την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των μελετητών με παροχή πληροφοριών και στοιχείων που απαιτούνται για την υλοποίηση της σύμβασης.
να συνεργάζεται με τους άλλους συμβαλλόμενους και τα αρμόδια όργανά τους, να παράσχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και κάθε δυνατή βοήθεια στα πλαίσια του ρόλου του για την ολοκλήρωση του αντικειμένου της Σύμβασης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως φορέας μελέτης και υλοποίησης του έργου, ως προϊσταμένη αρχή και ως διευθύνουσα υπηρεσία, αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή του έργου, αξιοποιώντας και την ομάδα εθελοντών μελετητών και διαθέτοντας το αναγκαίο υπηρεσιακό προσωπικό.

Ειδικότερα στο αντικείμενο των μελετών περιλαμβάνονται:
• Οριστικές μελέτες, αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ εγκαταστάσεων (έχουν εκπονηθεί από εθελοντές μελετητές)
• Μελέτη σκοπιμότητας (εκπονείται από εθελοντή μελετητή)
• Μελέτη ακτινοφυσικής (έχει εκπονηθεί)
• Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (εκπονείται από εθελοντή μελετητή)
• Υψομετρική - οριζοντιογραφική αποτύπωση χώρου

• Γεωτεχνική μελέτη (έχει εκπονηθεί)
• Εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από Υπουργείο Υγείας, Αρχαιολογία, Συμβούλιο αρχιτεκτονικής, Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου.
• Μελέτες εφαρμογής και τεύχη δημοπράτησης.
Οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια καθώς η διάρκεια ισχύος της Σύμβασης ορίζεται σε 36 μήνες αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο