Ημερίδα για την ελληνική αγορά κρέατος στη Ρόδο στις 5 Ιουνίου

Ημερίδα για την ελληνική αγορά κρέατος στη Ρόδο στις 5 Ιουνίου

Ημερίδα για την ελληνική αγορά κρέατος στη Ρόδο στις 5 Ιουνίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 349 ΦΟΡΕΣ

Όλες οι εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο του κρέατος παρουσιάζονται στις ημερίδες που διοργανώνει το περιοδικό MEAT PLACE σ’ όλη την Ελλάδα. Το μεγάλο ενημερωτικό ταξίδι ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου από την πόλη της Χαλκίδας και συνεχίστηκε στην Πάτρα, στη Ξάνθη, στη Βέροια, στο Βόλο και στην Αθήνα.

Επόμενος σταθμός είναι η Ρόδος και η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 5 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος). Ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.
Το κεντρικό θέμα της ημερίδας είναι η ελληνική αγορά κρέατος και οι νέες τάσεις που τη διέπουν στους τομείς της παραγωγής, επεξεργασίας, προώθησης και κατανάλωσης.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το περιοδικό MEAT PLACE με την υποστήριξη του Ένωσης Κρεοπωλών Εμπόρων Εισαγωγέων Ρόδου.

Επιγραμματικά θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:
• Έρευνα αγοράς του περιοδικού MEAT PLACE σε συνεργασία με την εταιρεία Interview με θέμα: «Τι κρέας προτιμούν οι Έλληνες, από πού συνηθίζουν να το αγοράζουν και τι ζητούν από τον κρεοπώλη τους»; (Στοιχεία 2016).
• Το έργο και οι δράσεις της Ένωσης Κρεοπωλών - Εμπόρων - Εισαγωγέων Ρόδου.
• Οι νομοθεσίες αδειοδότησης που διέπουν τα κρεοπωλεία και τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
• «MEAT & GRILL: Η νέα επιχειρηματική ευκαιρία για τα κρεοπωλεία που κερδίζει συνεχώς έδαφος.
• Ο ρόλος του κρεοπωλείου στη νέα εποχή.
• Παρουσίαση νέων τεχνολογιών για τον εξοπλισμό κρεοπωλείων & εργαστηρίων.
Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί το 2ο MEAT PLACE TOUR και οι δύο τελευταίοι σταθμοί θα είναι η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν για όλους τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και για φοιτητές και σπουδαστές του συγκεκριμένου αντικειμένου. Μετά το πέρας της ημερίδας δίδονται στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Απευθύνεται σε:
1. Κρεοπωλεία & Μαζική εστίαση
2. Παραγωγούς & Εργαστήρια
3. Φάρμες εκτροφής & Κτηνοτρόφους
4. Χονδρεμπόριο
5. Τοπικούς παράγοντες

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10:00 - 10:20 Προσέλευση
10:20 - 10:30 Άνοιγμα ημερίδας: Θεόδωρος Δημητριάδης, Managing Director o.mind creatives και εκδότης περιοδικού MEAT PLACE.
10:30 - 10:50 Παρουσίαση της 5ης MEAT DAYS 2016: Αντώνης Μοσχονίδης, Marketing Director o.mind creatives.

1ο Μέρος Νομοθεσία και νέες επιχειρηματικές τάσεις
10:50 - 11: 00 «Το έργο και οι δράσεις της Ένωσης Κρεοπωλών - Εμπόρων - Εισαγωγέων Ρόδου» Θανάσης Χατζηνικήτας, Πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Εμπόρων Εισαγωγέων Ρόδου
11:00 - 11: 15 «Διαδικασίες ελέγχου και απαιτήσεις νομοθεσίας». Ηλίας Οικονομίδης, Διευθυντής Κτηνιατρικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
11:15 - 11:30 «Τα κρίσιμα νομοθετικά ζητήματα που απασχολούν τα κρεοπωλεία και τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης» Κωνσταντίνος Παρινός, κτηνίατρος - χημικός
11:30 - 11:45 «MEAT & GRILL: Η νέα επιχειρηματική ευκαιρία για τα κρεοπωλεία που κερδίζει συνεχώς έδαφος». Ποιες είναι οι απαιτήσεις για τη δημιουργία της και ποιοι οι όροι αδειοδότησης; Νίκος Κασαλιάς, Κτηνίατρος - Μικροβιολόγος, Εκπαιδευτής Επιθεωρητών ΕΦΕΤ & Συναρμόδιων Φορέων
11:45 - 12:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση
12:00 - 12:20 Διάλειμμα - coffee break

2ο Μέρος Παρουσίαση νέων τεχνολογιών για τον εξοπλισμό κρεοπωλείων, εργαστηρίων και επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Έρευνα αγοράς για τα κρεοπωλεία
12:20 - 12:30 «Odysseus ERP - Κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης κρέατος από την παραλαβή μέχρι την επεξεργασία & τη λιανική διάθεση». Γιώργος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής BizTEC
12:30 - 12:40 «Ο ρόλος του κρεοπωλείου στη νέα εποχή». Σωτήρης Ράγκος, Διευθυντής Πωλήσεων Λιανικής της Bizerba Hellas
12:40 - 12:50 «Συσκευασία Κρέατος: Τεχνολογία & Εφαρμογές». Βασίλης Μπούγιας, Γενικός Διευθυντής Multivac Hellas
12:50 - 13:00 «Nice to… “Meat” you!» Πανταζή Ελευθερία, Account Manager, Channel Commercial, Dept Singular Logic
13:00 - 13:10 «Πολυμηχάνημα Rational: Η επανάσταση στη ζεστή γωνιά και στη θερμική επεξεργασία τροφίμων». Εκπρόσωπος της εταιρείας Βαρδέλης
13:10 - 13:20 Πραγματικές εφαρμογές σύμπραξης στον τομέα του κρέατος, Kasalias Food Industry Consultants
13:20 - 13:30 Τι κρέας προτιμούν οι Έλληνες, από πού συνηθίζουν να το αγοράζουν και τι ζητούν από τον κρεοπώλη τους»; Ερευνα αγοράς MEAT PLACE - Interview. Μάνος Γεωργουλάκης, Διευθυντής Πωλήσεων o.mind creatives
13:30 - 14:00 Συμπεράσματα - Ερωτήσεις - Συζήτηση

Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο