Μειοψήφισε ο αντιδήμαρχος Δώρος Κωνσταντίνου για την εργολαβία στις παραλίες της Ρόδου

Μειοψήφισε ο αντιδήμαρχος Δώρος Κωνσταντίνου για την εργολαβία στις παραλίες της Ρόδου

Μειοψήφισε ο αντιδήμαρχος Δώρος Κωνσταντίνου για την εργολαβία στις παραλίες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 741 ΦΟΡΕΣ

Διαφωνίες εντός της πλειοψηφίας, υπήρξαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να εγκριθεί κατά πλειοψηφία η ανάθεση σε εργολάβο του καθαρισμού των παραλιών, ούτως ή άλλως με μειωμένο έργο και κόστος, αφού ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το αμέσως προηγούμενο διάστημα, απέβη άγονος.

Καταρχήν, σημειώνεται ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης ο οποίος, ως γνωστόν, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση αυτή.

Ο κ. Περδίκης δεν έκανε καμία αναφορά στο επίμαχο θέμα ούτε ενημέρωσε για την οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη τα μέλη της Επιτροπής. Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συναντηθεί με τον Δήμαρχο, κάτι που θα καθορίσει και τις εξελίξεις για το «Κυβερνείο» της Ρόδου.

Τη χθεσινή συνεδρίαση, λοιπόν, απασχόλησαν τρέχοντα θέματα του Δήμου και ένα από αυτά ήταν και ο καθαρισμός των παραλιών.

Τη συζήτηση άνοιξε, προς το τέλος, ο εντεταλμένος για τις παραλίες και μέλος της Οικονομικής, κ. Βασίλης Ψυλλάκης, ο οποίος είπε ότι οι εργολαβίες θα πρέπει να γίνουν μόνο για τις ενότητες στις οποίες έχουν χωρίσει το νησί για τους καθαρισμούς, δηλαδή Αταβύρου-Καμείρου-Πεταλούδων και Καλλιθέας-Αφάντου-Αρχαγγέλου και πρότεινε να ακυρωθεί η τρίτη επειδή έχει γίνει δουλειά και δεν χρειάζεται.

Από την πλευρά του, ο κ. Περδίκης, αφού ενημέρωσε ότι εγκρίνουν το πρακτικό των δημοπρασιών για την εκμετάλλευση των παραλιών της ΚΥΔ, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι έχουν μειώσει τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των παραλιών κατά 30% αφού σε μία μεγάλη περιοχή της Καλλιθέας έχει γίνει δουλειά και, προφανώς, στο διάστημα που μεσολάβησε, οι παραλίες καθαρίστηκαν περαιτέρω.

Ωστόσο, στη συνέχεια επεσήμανε ότι επειδή ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε αφορά και στις τρεις ενότητες δεν μπορούν να τον ακυρώσουν αφού θα έπρεπε να γίνει η διαδικασία από την αρχή και το αποτέλεσμα θα είναι να μην καθαριστούν οι παραλίες.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι μπορούν να βγάλουν από την εργολαβία τα τμήματα που έχουν καθαριστεί, εφόσον το πιστοποιήσουν και οι μηχανικοί του Δήμου που θα ελέγξουν και να πουν στον εργολάβο ότι δεν χρειάζεται να κάνει δουλειά στα όρια της Καλλιθέας και βέβαια δεν θα πληρώσει για κάτι τέτοιο ο Δήμος.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δώρος Κωνσταντίνου, ο οποίος εξέφρασε έντονα τη διαφωνία του και ζήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Όπως είπε, θεωρεί υπερβολικό να δοθούν 16 χιλιάδες ευρώ για να καθαριστούν οι παραλίες σε μία ενότητα. Αφού ακολούθησε έντονη στιχομυθία μεταξύ εκείνου και του κ. Περδίκη, ο τελευταίος πρότεινε να απορρίψουν την ένσταση που κατέθεσε μία Εταιρία και να προχωρήσουν στην ανάθεση του έργου, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνει τη δημοτική ενότητα Καλλιθέας, αλλά θα περιοριστεί στο 50% εκείνου που προέβλεπε ο διαγωνισμός.

Τελικά, το παραπάνω εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού ο κ. Κωνσταντίνου επέμεινε στη θέση του και δεν ψήφισε την πρόταση.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή