Στο υπερταμείο και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Στο υπερταμείο και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Στο υπερταμείο και τα ακίνητα του ΕΟΤ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 586 ΦΟΡΕΣ

Αρκετά εξ αυτών είναι στη Ρόδο και οδεύουν προς αξιοποίηση!

Στην ΕΤΑΔ που ανήκει στο υπερταμείο, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., περνούν τα ακίνητα του ΕΟΤ, με αποτέλεσμα το σύνολο της κρατικής ακίνητης περιουσίας να τελεί υπό τη διαχείριση του νέου σχήματος όταν αυτό συσταθεί.

Αυτό προβλέπει τροπολογία, βάσει της οποίας "μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ και τα τουριστικά ακίνητα, κυριότητας EOT, τα οποία ούτως ή άλλως εκμεταλλεύεται η ΕΤΑΔ, ως έχουσα την επικαρπία αυτών, έτσι ώστε όλα τα προσφερόμενα προς αξιοποίηση ακίνητα να τελούν υπό ενιαίο καθεστώς".

Τα τουριστικά ακίνητα

Το χαρτοφυλάκιο τουριστικών ακινήτων περιλαμβάνει ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, (αρκετά εκ των οποίων στη Ρόδο) τα οποία χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία, όσο και από το φυσικό τους κάλλος. Σε αρκετά από αυτά είχαν αναπτυχθεί από τον ΕΟΤ τουριστικές υποδομές, ενώ υπάρχουν και σημαντικής επιφάνειας και προοπτικών ακίνητα, που αποτελούν την κρυμμένη δυναμική του τουριστικού χαρτοφυλακίου της χώρας.

Είδος Ακινήτου Αριθμός

Μεγάλες εκτάσεις * 27

Μαρίνες 7

Ξενοδοχεία Ξενία 31

Τουριστικά Περίπτερα 26

Ιαματικές πηγές 20

Campings 12

Χιονοδρομικά κέντρα 3

Συνοριακοί σταθμοί 2

Λοιπές εκτάσεις/Αιγιαλοί 136

Μνημεία 2

Νησίδες 6

Σπήλαια 1

Αρχοντικά 4

Σύνολο 277

(*) Με επιφάνεια > 100.000 m2

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, «πανηγύριζε» επειδή είχαν εξαιρεθεί από το υπερταμείο τα ακίνητα της ΕΤΑΔ.

Είχε δηλώσει συγκεκριμένα τα εξής:

«Αυτό το Ταμείο, σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ως έργο την αξιοποίηση και όχι την πώληση, τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου. Τα έσοδα του Ταμείου θα πηγαίνουν κατά 50% στην εξόφληση του χρέους και κατά 50% σε αναπτυξιακά έργα, ενώ οι ΔΕΚΟ περνούν στο Ταμείο για διαχείριση και όχι για πώληση, συμπλήρωσε. Συνεχίζετε, πρόσθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, να μην καταλαβαίνετε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ακινήτων, που εσείς είχατε παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ με αποκλειστικό σκοπό το ξεπούλημα, φεύγουν από το ΤΑΙΠΕΔ και πηγαίνουν στην ΕΤΑΔ, μια εταιρεία που έχει αποδείξει ότι με όρους δημοσίου συμφέροντος, μπορεί να εγγυηθεί την ορθή διαχείριση των ακινήτων του δημοσίου.

Στο θέμα της διοίκησης του Ταμείου, ό,τι λέτε προς τον Ελληνικό λαό, τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός προς την αντιπολίτευση, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας και το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει τις γενικές κατευθύνσεις του Υπουργού Οικονομικών και οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, εξήγησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, προτείνεται από τα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας, πρέπει να εγκριθεί από τον Υπουργό Οικονομικών. Γι’ αυτό το λόγο, είπε τέλος, το πρόβλημα του ελληνικού λαού δεν είναι το νέο Ταμείο, αλλά αν τυχόν γίνει το λάθος και αναλάβει κάποιος από εσάς Υπουργός Οικονομικών.

Σήμερα, ανέφερε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σε σχέση με το πως διαμορφώνεται το νέο ταμείο, εμένα προσωπικά με δικαιώνει ότι σχεδόν το σύνολο του νησιού της Ρόδου που είχε παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, γλιτώνει το ξεπούλημα. Σήμερα μένουν στο ΤΑΙΠΕΔ μόνο τρία ακίνητα εκ των οποίων ένα είναι το Γκολφ Αφάντου που ήδη υπογράφεται σύμβαση.

Ενώ τα φιλέτα της Ρόδου: το λιμανάκι της Λάρδου, η παραλία Τσαμπίκας, η παραλία Αγάθη, η Βίλα «Ντε Βέκι», το δάσος του Προφήτη Ηλία -ακούστε, το δάσος του Προφήτη Ηλία είχαν δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ- η παραλία στο Μαστιχάρι της Κω περνάνε στην ΕΤΑΔ για αξιοποίηση και όχι για ξεπούλημα, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας