Συμφωνεί για τον Κολοσσό ο σύλλογος «Αγία Μαρίνα»

Συμφωνεί για τον Κολοσσό ο σύλλογος «Αγία Μαρίνα»

Συμφωνεί για τον Κολοσσό ο σύλλογος «Αγία Μαρίνα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 736 ΦΟΡΕΣ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού και πολιτιστικού συλλόγου Παραδεισίου- ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-, με ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστό ότι θεωρούν τιμή μας να συμπεριληφθούν στη λίστα των φορέων και συλλόγων της Ρόδου με αίτημα την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου.

Αναφέρουν επί του θέματος τα εξής:

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ενεπνευσε πολλούς λαούς, προκειμένου να κατασκευάσουν ομοιωματα κολοσσού. Όπως το θέατρο της Αρχαίας Ρώμης (80 π.χ) που ονομάστηκε ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ, γιατί είχε στην είσοδό του ένα άγαλμα που έμοιαζε με τον κολοσσό της Ρόδου, που μετά τον θάνατο του Νέρωνα αφιερώθηκε στον θεό ΗΛΙΟ.

Το άγαλμα της Ελευθερίας στην Νέα Υόρκη, που ανηγέρθη με σύγχρονα μέσα, έχει το ίδιο μέγεθος και τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τον συμβολισμό του κολοσσού της Ρόδου.

Το άγαλμα της Ελευθερίας είναι δώρο του Γαλλικού Έθνους προς τον Αμερικανικό λαό, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας και το έργο καθυστέρησε 10 χρόνια για να παραδοθεί, γιατί δεν ήταν εύκολο εγχείρημα. Παραδόθηκε το 1886 αντί το 1876, σε 350 κομμάτια μέσα σε 214 κιβώτια.

Τα σχέδια του αγάλματος είναι επνευσμένα από τον κολοσσό της Ρόδου,με παραλλαγή τις πλούσιες πτυχώσεις που καλύπτουν το κάτω μέρος του σώματος και βοηθούν στην κατανομή του βάρους του ογκώδους κορμού.

Η πύλη του Βρανδεμβούργου, με ύψος 26 μέτρα, που κτίστηκε στην είσοδο του Βερολίνου με 6 δωρικούς κίωνες,που θυμίζουν προπύλαια της Ακρόπολης Αθηνών,

Δεν έχει στην κορυφή της πύλης το τέθριππο του ηλίου, που το ονομάζουν το άγαλμα της θεάς νίκης;

΄Όταν λοιπόν μας αντιγράφουν τόσοι λαοί, εμείς δεν μπορούμε να αφιερώσουμε ένα έργο τέχνης που να συμβολίζει την ελευθερία-την φιλοξενία και την φιλία μεταξύ των λαών; ΄Ένα άγαλμα που να καλωσορίζει τους επισκέπτες της Ρόδου;

Γιατί και το άγαλμα της ελευθερίας καλωσόριζε τους μετανάστες που έφθαναν στην Νέα Υόρκη, και ειδικά στο νησί των μεταναστών το ELLIS ISLAND.

Ένα άγαλμα που να συμβολίζει το φως και τον πολιτισμό που χάρισε στον κόσμο

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας