Καταχειροκροτήθηκαν οι Κρητικοί για το νέο τους θεατρικό έργο

Καταχειροκροτήθηκαν οι Κρητικοί για το νέο τους θεατρικό έργο

Καταχειροκροτήθηκαν οι Κρητικοί για το νέο τους θεατρικό έργο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Το πιο θερμό χειροκρότημα, και όχι άδικα, του κόσμου που παραβρέθηκε στις δύο παραστάσεις που δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου, κέρδισαν οι συντελεστές του νέου θεατρικού έργου «Κοντζές και Διωματάρης», που παρουσιάζει φέτος η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης».

Τηρώντας στο έπακρο την υπόσχεσή τους, τα μέλη της θεατρικής Ομάδας του συλλόγου, χάρισαν πράγματι στον στο θεατή πλούσιο γέλιο και όσοι παρακολούθησαν την παράσταση ξέφυγαν λίγο από την δύσκολη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε!

Το έργο «Κοντζές και Διωματάρης» έχει γράψει ο Γιάννης Νιωτάκης και είναι μια καλοστημένη κωμωδία με πολλά στοιχεία παρωδίας. Η κρητική διάλεκτος χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να γίνουν εντονότερες οι καταστάσεις που παρωδούνται.

Η παρουσίαση του έργου αυτού φέτος είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που καταβάλλει η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου να προσφέρει στον άνθρωπο. Με το να δώσει την ευκαιρία στο θεατή να διασκεδάσει και να γελάσει με την καρδιά του, κάτι που το έχει ανάγκη τις μέρες μας.

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στο σκηνοθέτη της Ομάδας Γιάννη Φλώρο ο οποίος έχει φροντίσει να παντρέψει την ιδιαιτερότητα του κειμένου με την ερμηνευτική δεινότητα των ηθοποιών αναδεικνύοντας τις καταστάσεις που θα πάρουν το θεατή και θα τον κάνουν συνεργό και συμμέτοχο των ιστοριών που διαδραματίζονται στο σανίδι.

Η σκηνική επιμέλεια ανήκει στο σκηνογράφο Σταμάτη Κούρο, την αφίσα έχει επιμεληθεί η Εύη Κοτανίδου, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει ο π. Εμμ. Σκλιβάκης.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι Φρόσω Κουβίδη, Μαρία Παπαδάκη, Νίκος Κουρουπάκης, Ευγενία Στεφανάκη, Μανώλης Τσιρακάκης, Αντ. Ευ. Ξεπαπαδάκης, Μανώλης Καλογεράκης, Μάριος Καλογεράκης, Νικηφόρος Στρατήγης, Στέλιος Μοσχονάς, Γιώργος Ψαρολογάκης και Γιάννης Νιωτάκης.

Πολλοί θα αναρωτηθούν τι σημαίνει ο τίτλος του έργου «Κοντζές και Διωματάρης». Να πούμε ότι, Κοντζές είναι το μπουμπούκι του τριαντάφυλλου, μεταφορικά εκείνος που νεάζει, ενώ Διωματάρης, ο όμορφος άντρας.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας